En riktigt trevlig dag

1:a advent avnjuts alltid hemma hos svärföräldrarna, och i år var inget undantag.
Förra året inleddes tydligen en ny tradition, nämligen att gå ut och äta. Mollbergs har det blivit både förra året och i år. Det är svärfars julklapp till sig själv, att slippa laga mat denna dag.
Så vi kom dit och barnens kusiner var redan där. Mina barn var dock lite småhängiga. Elias hostar och Alexandra var bara hängig. Vid ett tiden började vi ta påbarnen alla vinterkläder, eftersom det för en gångs skull är snö och kallt denna dag. På vägen ner till stan tappar det ena barnet sin ena vante, vilket resulterar i att någon vuxen får gå tillbaka längs vägen tills vanten är återfunnen.
När vi kommer fram och har fått vårt bord och ska hänga av oss, får vi veta att det översta rummet är omgjort till barnrum.Där är kuddar, fåtöljer, film, målarsaker. Bara helt underbart! Någon har tänkt till!
middagen var jättegod och efter det tog vi en runda på stan. Barnen var jätteduktiga och det var inte mycket gnäll.
Gick innom Maria fösamling och fiskade godispåsar till barnen. Det är en tradition, det med.
När vi kom hem till svärföräldrarna igen så var det glögg och pepparkakor, och sedan fika med lussebullar och en glasstårta som svärmor gjort. Den var god, men väldigt mäktig och botten var gjord på marsipan med ganska mycket bittermandelolja i. Hon var inte alls nöjd själv.
Till slut var det dax att åka hem, för barnen skulle i säng.

Jag har ätitmin sista penicillin och är fortfarande hostig, snuvig och lomhörd. Jag vill bara bli frisk, men det kommer väl någon gång. Känner mig dessutom duktigt instängd med sommardäck på bilen. mannen sa att han ska fixa det i kväll när han kommer hem, men det hjälper inte mig idag när jag ska till skolan. Har ingen lust att ta tåget, men har nog inte så mycket val i dag känns det som. Kommer bli kallt, skulle bli -5 upp till -10. Underbart!

1:a advent

Jag förstår inte var tiden har tagit vägen, men idag har jag julpyntat.
Känns lite som att man gör det mest för barnen, i alla fall medans man håller på.
Det ska göras allt på en gång och hellst i går. Jag försöker förklara för mina barn att jag inte är en kloningsbar bläckfisk, men de vägrar att förstå.
Ljusstakarna är uppe, lite lus brinner här och där i huset, plastgranriset med lampor och kulor ligger på spiselkransen och det som fattas är väl lite juldukar och gardiner. Skulle bakat i dag med, men orkade inte. Dessutom hade mannen den stora bilen och min är det sommardäck på. Det är inte kul att köra med sommardäck på is och hårdpackad snö. Helt otroligt, vi har snö första advent, för den lär knappast försvinna tills i morgon med den jävla kylan som kommit.

Mannen var i Lund och fixade det sista i pappas lägenhet. Skönt, nu är det klart.
Min förkylning hänger i och vägrar släppa taget. I morgon är sista dagen på pencillinkuren, och sen då?
Jag snorar och hostar och i mellanåt gör min ena bihåla fruktansvärt ont, fast då hostar jag mindre.
Slutar väl med att värsta mardrömmen blir sann, spola bihållorna. Fast jag hade kanske börjat höra igen då, det hade varit ganska trevligt.

Sonen har drabbats av en hosta som jag känner igen. Ett problem, jag kan inte vara hemma från skolan mer utan att åka på en fet extrauppgift och mannen verkar inte kunna stanna hemma heller.
Jag vet att sonen tycker att han kan klara sig själv, men jag är inte pigg på det, inte i 4,5 timmar.

Försökte att skriva lite på min och Ylvas rättegångsrapport, men körde fast. Jag har verkligen inget bra att dömma de där småhulliganerna till, särskilt inte efter att tittat på gamla fall från HD. Grov misshandel som begåtts av minderåriga hamnar ju på äckligt lite, vad ska jag dömma en ringa misshandel till då?
Livets gåtor?
Nej, ni får tycka vad ni vill, men jag anser att vi fördummar våra ungdommar och daltar väldigt för mycket med dem. Kom inte och säg att en 17 åring inte vet bättre än att gå och slå ner någon! Oj, jag visste inte att man kunde skada någon om man sparkade dem i huvudet! Snälla!? Låt oss ta det mildaste straffet en misshandel kan ge och dra av ca 55-65% för att du är så ung och dum!
Visst all forskning visar att det inte är bra att sätta människor i fängelse, varken ung eller gammal, men att sätta ner foten och visa att det inte är ok måste samhället göra. I dag är våra ungdommar så dumma att de faktiskt kan räkna ut att de kan hänge sig åt småkrimminell verksamhet och lättare misshandlar och skadegörelse och komma undan med det. Nä, ge dem lite mer ungdommsrabatt, de begriper ju faktiskt inte bättre, eller?

Håll er väck!

Det går framåt. Bättre och bättre dag för dag. Energin fortsätter att växa. Jag är dock fortfarande halvdöv och ögonen ser ut som om jag gråtit hela dagen, och luftrören låter som om jag rökt och druckit JD i allt för stor mängd i allt för stort antal år. Men jag lever och orkar göra något. Känner mig töntigt pånytt född!
Så alla jävla bakterier och virusar håll er väck!

Dotterns ögon är inte heller helt bra, så nu medicinerar 3/4 av familjen antibiotikadroppar i ögonen. de svider lite grann, men det går över rätt snabbt. Jag har bara problem med att hälla saker i mina ögon, så mannen får hälla på mig. I dag gjorde han det först på dottern som tycker att det är rätt hemskt. Vi tog död på det hemska för hennes del genom att låta henne sitta och hålla min hand. Må tro hon kände sig stor. Hon var jätteduktig!

I morgon ska jag på klädpartyhos en kompis och drar med mig en annan vän som drar med en vän.
Det är ett märke jag inte har kollat in innan, mer än på nätet. Jag är inte jätteimpad, men tyvärr är jag rädd att dottern kommer att bli det, och barnen måste följa med eftersom mannen inte är hemma.
Såg på facebook nu att min kompis dotter är sjuk, så nu vet jag inte. Som sagt var basiller och annat skit ska hålla sig väck ifrån mig. Onödigt att utsätta sig i onödan när jag nu inte änns är frisk ännu.
Jag får väl en rapport i morgon om hur det är med det lilla livet.

Blev duktigt besviken när jag kom hem idag och inser att det inte finns en tenta i min brevlåda. Vill inte vänta längre! Kommer väl i morgon då, så får vi se hur besviken jag är då!?

Håll alla tummar!

Fick faktiskt sova hyffsat i natt. Det var så skönt efter 3 nätter med nästan ingen sömn alls.
Gårdagen bestod i att både jag och min man låg på soffan, hela dagen. Han åkte i väg till apoteket för att fixa ögondroppar, men annars låg vi pall.
Kan säga att min icke befintliga energi har fått mig att känna mig något stressad. Det är ju för fasiken julskyltning mm nästa helg! Huset ser ut som ett bombnedslag och hur den kommande tentan kommer att gå vill jag inte ens tänka på. Hur ska jag hinna? Har en rättegångsrapport som ska skrivas med.
I dag är jag smått rastlös eftersom jag mår lite bättre. Ska försöka att ta det lugnt ändå så jag inte får ett bakslag på det här nu. Ska försöka få iväg mannen till läkaren i morgon, hoppas han oxå får antibiotika, så vi blir av med rundgången i huset här. Ryggen har rättat till sig, så jag försöker att röra lite på mig, så att den inte blir sämmre igen. Fan inte lätt det här.
Nåja, någon gång måste det ju ta slut, och det får gärna vara i morgon!

energi=0

Min energinivå ligger i botten. Orkar ingenting! Plockade ur och in i disknaskinen i går efter skolan och var helt slut efter detta. Bra jobbat.
Läkaren hittar inget. Blodprovet visade inget.
Naprapaten som ska fixa min rygg vill egentligen inte eftersom jag har en infektion i kroppen. Jag kommer endå att få avbeställa tiden eftersom jag fått feber igen. Orkade verkligen inte gå till skolan idag efter att ha hostat mig igenom hela natten. Hostan har hållt i sig hela dagen, så jag har väl en trevlig natt att se fram emot.
Frågan är om jag ska terra min läkare igen i morgon, eller om jag bara ska låte det vara och hoppas att det ska gå över av sig självt,vilket det ju inte har gjort på ca 5 veckor. Fick kortisonnässpray när jag var där i tisdags, för att få ut skiten ur mina bihålor. Det skulle ta ett par dagar, men jag känner ingen skillnad. Det knakar lika mycket när jag snyter mig. Jag hade verkligen hoppats att det skulle hjälpa så locket för öronen släppte, jag hör ingenting om vad som händer runt omkring mig.
Dottern frågade om jag hade knäck i lurarna häromdagen när jag sagt va? för femte gången. Ja, det har jag!
Nej, seriöst. Låt mig bli frisk!!

Trött på detta!

Förkylningen vill inte ge med sig. Mannens förkylning vill inte ge med sig och nu är det dottern som har trillat dit. Hennes började med en ögoninflamation, som vägrar gå över.
Dessutom knäckte jag ryggen när jag flyttade alla böckerna från pappas lägenhet, så nu går det inte i många knop här hemma. Gå, stå och köra bil gör ont. Har fått gröna fina piller av min läkare, men det tar ett par dagar innan de verkar.
Redovisningen på skolan igår har jag ingen aning om hur den gick. Jag försökte låta bli att trilla ihop i en liten skrikande hög på golvet. Det ända som hjälper är att ligga ner så att jag slappnar av.
Jag är fruktansvärt trött på detta nu. Vill ha tillbaka min vanliga energi.
Missade skolan i dag vilket jag inte ville, men insåg att jag hade inte orkat sitta där i 6 timmar. Mannen hade fullt upp på jobb med, så han kunde inte stanna hemma med dottern. Jag missar i morgon med, så typiskt att denna kursens föreläsningar är obligatoriska.
Så nu har jag fått gnälla av mig lite. Dax att plocka upp dottern ur badet och få henne torr. Jag klagade på sonen som är slarvig med att torka sig, utan går och sätter sig i soffan dyblöt. Jag tyckte att han kunde ju ta och torka håret med hårtorken. Han tittar på mig med avsmak och säger- hårtorkar är för tjejer, mamma. Var får de allt i från?

smått förbannad.

Allt ska verkligen komma på samma gång. Förkylning, tenta, grupparbete, och föräldrar som går bort.
Den förbaskade förkylningen vägrar släppa, kanske för att jag inte tar det lugnt, utan fortsätter som vanligt fast jag inte sovit ordentligt och har feber. Jag har inte tid att ta det lugnt.
Var i Lund och fick i väg alla pappas böcker och skivor till en god vän till familjen, hon ville gärna ha dem.
Även om pappa bara bodde på andra våningen så blir det en jävla massa släpande. Jag tror det var ca 20 papperspåsar med böcker och två backar med skivor. Kan tala om att jag var helt genomsvett när jag var färdig. Hem till vår goda vän med det och lasta av det där. Han hälla i mig en kopp kaffe ochsnacka lite skit. Tillbaka till lägenheten för att visa den för 2 olika killar. Den förste var en ung svart man som var jättetrevlig. Visade sig att han hade jobbat med flyktingbarn nere i Malmö. Lät intressant. Den andre killen hade mamma och pappa med sig. Han sa inte så mycket, mamman pratade desstu mer.
jag kan säga att jag var glad att jag var förkyld och inte luktar eller smakar någonting för jag upptäckte efter att killen med föräldrarna gått att min goda vän som var nere i lägenheten med mig förra gången antagligen hade stängt av kylen efter att hon tömt den, och stängt dörren. Dessutom stängde den knappen även av frysen, som det fortfarande var mat i. Kan väl säga att kylen hade antagit en aningen grönare för än vad som är brukligt för insidan av en kyl, och som sagt var, jag vill inte veta hur där luktade, med ett frysfack fullt med tinad färdiglagad mat a 3 veckor gammalt. De som kom och tittade måste ju ha trott att jag var efterbliven eller nått.

Lägenheten skulle igentligen inte besiktigas förrän den 12 november, men eftersom jag skulle ner i dag jagade jag rätt på besikningskillen och frågade om han kunde ta det i dag. Nej, det hann han inte i dag, men om jag kunde lämna en nyckel på områdeskontoret så kunde han fixa det på måndag, så slipper jag att köra den 12. Perfekt!
Killen som har hand om området ringde mig och menade att det gick jättebra att göra så och tackade mig för hjälpen med att jag visar lägenheten för de två killarna.
Så när jag tagir och diskat ur kylen och slängt maten bar jag ner de kartongerna som jag skulle ha med mig hem och körde bort till områdeskontoret. Som tur var var det lätt att hitta.
Var fan är brevinkastet? Jag gick och tittade och letade, nej, det finns inget. Öppet? jo 08-12. tack! Det var det ingen som kunde kläckt ur sig? Försökte ringa växeln på huvudkontoret. Bara så ni vet, idag är en förbannad klämdag för i morgon är det röd lördag och vad innebär då det? Jo, det är inte en jävel som jobbar klockan halv fyra.
Kontentan av det hela blir att jag får försöka vara i Lund kl 08 på måndag morgon, leka racerförar på vägen hem för att plocka upp mina gruppmedlemmar för att köra till Ljungskog och vara där kl 10.
Wish me luck!

Vet inte....

Nä, jag vet inte vad jag ska tycka om den nya kursen eller vår föreläsare. Hon kan nog sin sak, men verkar lite ostrukturerad och virrig.
Nåja, det blir nog bra, men just nu känns allt bara tungt.
Har en lägenhet i Lund jag måste hinna med oxå.
I dag fick vi ut vilka HVB hem det är vi har möjlighet att besöka och gissa om jag är glad att jag har bil och körkort. Ljungaskog utanför Örkelljunga, Eslöv, Perstorp,Rönneholms slott, Malmö. Lycka till utan bil!
Vi hoppas kunna få ihop ungefär samma grupp som vi hade i vårdutredningen och har siktet inställt på ljungaskog, fast jag hade kunnat tänka mig Malins minne på Rönneholms slott oxå. Kan bli intressant. Sen ska det skrivas och redovisas, och det redan onsdag nästa vecka. Studiebesöket är på måndag. Tack, vi är inte stressadenog som det är, eller? Dessutom är det tillbaka till att omyndigförklara vuxna människor genom att göra allt obligatoriskt med närvarolistor och kontroller. Tycker det är idioti!
Nu hoppas jag bara att jag kan bli av med den här jävla förkylningen och hostan som gör att jag inte kan sova på nätterna. hade gärna blivit av med febern oxå så man kan känna sig som en människa igen, jag har verkligen inte tid med det här.

RSS 2.0