1:a advent

Vem kom på det här fanstyget att vi ska dekorera våra hem, och dessutom en hel månad före jul?
Har man ett stort hus blir det en massa pynt, ljus och gardiner.
Jag höll på att få total brytning igår. Kanske för att jag inte hunnit putsa fönstrena innan, så jag hade det oxå över mig. Nåja, mannen fick lite fart, och barnen ville nog flytta hemifrån. Tillslut var det i alla fall färdigt och fint.
Vi kom överens om att gå en promenad med barnen och titta på alla husen och juldekorationerna. två steg utanför dörren så kom regnet. Nåja, vi gick ändå. När vi kom hem blev det saftglögg. Fy för den lede vad sött det var!! Barnen var inte överförtjusta heller. Det dög att doppa pepparkakorna i.

Skånsk jul innebär att rosorna får nya knoppar som dessutom slår ut. Jag tittade lite konfunderat på mina rosor för ett par dagar sedan när jag såg detta.
Så det blir väl som vanligt en julafton med regn och 8 + grader.

Bullbak och paperläsning

Jag tog mig två dagar hos en vän utanför Halmsta tillsammans med dottern. Lördag och söndag tillbringade vi innomhus i ett mysigt minihus med regnet ösandes ner utanför.'
Vi hade jättemysigt. det blev bullbak där med. Nu i veckan har jag läst paper och försökt bedömma dem.
det är inte lätt, särskilt inte när jag vet hur dålig jag är på att ta kritik.
Idag har jag varit jätteduktig. Jag har gjort färdigt bedömningarna, gjort av med studiebidraget, bakat bullar och tvättat. Barnen blev lite besvikna över att de inte fick vara med och baka, men oj vad mycket lättare det går när de inte är hemma. Imorgon får jag reda på om de andra tycker att mitt paper är så dåligt som jag tycker.
Hoppas jag får resultatet på tenta nr 2 då med. Vi skulle haft det förra onsdagen. Har man inte klarat den så börjar det bli ont om tid att plugga. får vi inte resultatet förrän på måndag så har vi omtenta på fredag och då ska även kompleteringarna på papret vara inne. Det är bara att låtsas som om man inte har någon familj och att det finns 35 timmar på ett dygn.

Det var det.

Gjorde min omtenta idag. Det kunde gått bättre , men jag hoppade inte över några frågor.
Har kommit på en fråga som de kommer att skratta gott  åt mitt svar på. Nåja, så länge jag inte hamnar under de poäng jag hade förra gången så är jag glad. Jag får väl rikta in mig på den 17 feb när det är uppsamling.
Jag var inte den enda som tyckte att vi haft för lite tid på oss i och med vårt paper.

Sonen har fått en hemsk hosta och mannen är bakfull. Jag var skitförbannad på honom av andra orsaker idag,  och han frågade mig om jag skulle fortsätta att vara sur. Jag går väl inte och frågar honom om han ska fortsätta att vara skittråkig och bara ligga på soffan. Själv är jag så uttråkad att jag inte vet vad jag heter.
Jag har nog glömt vad man gör när man inte sitter med näsan i en bok. Märkligt.

Lurar mig själv.

Jag trodde verkligen att jag skulle bli färdig med mitt paper igår. Hoppsa och oj vad fel jag kunde ha.
Trodde inte jag var så lättlurad, av mig själv dessutom.
Det känns riktigt trögt nu, och jag förstår inte meningen alls. Ska fortsätta leta teorier. Det är inte bara jag som känner så här, en klasskamrat ringde mig igår och bara stönade och ville inte mer hon heller.
Skönt.

Jag borde.....

Jo, jag borde varit färdig med mitt paper, men det är jag inte
Jag borde plugga till tentan på fredag, men har inte börjat.
Det blir lite mycke i mellan åt.
Fick ändå en hel del skrivet i går, ska bara knacka i det i datorn oxå.
Problemet är att jag inte är riktigt nöjd själv, men jag vet också att jag är bra på attsätta för höga krav på mig själv. Så jag tänkte att jag skulle försöka bli färdig till i eftermiddag, när jag har sista handledningen, sen är det innlämning på onsdag. Måste vara klar i kväll i vilket fall som helst så att mannen kan ta med papret till jobb och kopiera det, så det är väl inte mycket att be för, utan bara att sätta igång. Ska bara äta frukost först.

VVV

Vet ni inte vad VVV står för så ska jag förklara det för er.
Det står för Vita Vackra Vellinge.
Vellinge som tror sig stå över de flesta andra kommuner i Sverige, vill fortsätta vara vitt och vackert.
De vill definitivt inte ha några ensamkommande flyktingbarn. Vem vet vad de kan hitta på, var det någon i detta vita vackra samhälle som hade sagt. Det var någon annan vit vacker människa som sagt att "hur är brandsäkerheten i den gamla byggnaden? Det vore ju synd om något hände". Så som personen sa det kan jag inte ta det på annat sätt än ett förtäckt hot. Hur kan människor ha så lite medkänsla?
Det hade inte förvånat mig om samma människor sitter i sitt vita fina samhälle och betalar pengar till Unicef, röda korset eller någon annan organisation som hjälper nödställda människor. På så sätt kan de lätta sitt samvete (om det har något, jag undrar) och säga att de minsan gör sitt, för det är ok, så länge problemen finns långt ifrån dessa samvetslösa människors egna ytterdörrar.
Vart är Sverige på väg om det är tillåtet för ett kommunalråd att bedriva den kommunala verksamheten efter eget godtycke och egna åsikter. Nu verkar ju tyvär resten av de boende i denna kommun blivit totalt hjärntvättade av kommunalrådet, och på så sätt annammat hans främlingsfientliga ideer.
Jag kan inte komma på någon annan förklaring till varför man inte är villiga att hjälpa barn som har mist sina föräldrar i krig, och många gånger även sätt föräldrarna dö. Om vi Svenskar kunde tänka lite längre än till vårt eget förbannade välbefinnande någon gång så hade det här landet och dess invånare, svarta som vita mått mycket bättre.

Nu börjar jobbet.

Har nu haft min fältstudievecka. Det har varit roligt men fram för allt väldigt intressant.
Jag, precis som alla andra har mina förutfattade meningar om saker och ting.
Vad jag framförallt har fått lära mig är att kriminalvården faktiskt sattsar en hel del på just vård.
Mitt problem nu är att killarna och tjejerna ville visa allt, vilket innebär att det har inte funnits någon tid till fördjupning innom något.
Hoppas jag kan använda min plats mer som inspirationskälla än som fakta källa.
Jag har i alla fall haft en toppen vecka och lärt mig massor och blivit av med en del fördommar. '
Jag tror faktiskt inte att jag har hittat speciellt många nya fördommar. Har kanske blivit lite mer kritisk till vissa instanser innom socialt arbete.
Så nästa vecka kommer jag att sitta vid den här burken och knacka tangenter tills fingrarna inte vill hitta rätt.
Nu känns det mest som att gå och lägga sig. Så mycket nytt och så många nya människor att jag är helt slut.
De som jobbade på anstalten var helt underbara, med en god portion humor, självdistans och var verkligen profisionella.

RSS 2.0