Gott om tid!

Jo, ni läste rätt. För en gångs skull har jag satt i gång i tid och slipper stressa. Kryss i taket (det borde ändå målas om). Jag har en efterreflektion som ska publiceras idag, den har varit färdig sen i lördags, och min nya reflektion var färdig innan middagen i går (bestod av nybakade kanel och vaniljbullar). Det var inte så att jag tänkte att då kan jag ligga hela tisdagen på soffan och tänka, vilket våra lärare denna terminen uppmuntrat oss att göra. Inte heller var det så att jag ville hinna ta mig igenom halva psykologiboken. Jag ville vara ledig idag, och då fick fingrarna och tankarna fart.
Nåja, ledig vet jag inte om jag är. barnen är hemma från dagis och skola med hosta och feber. Feber gör mig inget, men hostan får mina nerver att lägga sig på utsidan. Jag vet att det är det hostande barnet som borde tycka att det är jobbigt, men när de låter som en arg foxterrier när de hostar, då gör det ont i mig med.
Honung lär vara det bästa botemedlet mot hosta, bättre än alla hostmediciner. Det är sött och barnen borde älska det, men nej, inte mina. De rör inte koppen med varmt vatten och honung. Blää mamma, det är äckligt! Nej, det är mindre gott säger jag i en indignerad ton och tar koppen med mig ut i köket igen. Ja ja, hellre hosta och feber än att få in vinterkräksjukan i huset. Nu har detta elaka virus tydligen blivit trött på sin gamla form och mutterat. Usch, min värsta mardröm! Hade jag kunnat hade jag stängt in mig och min familj till någon gång efetr Mars.

Hur tänkte de nu?

Jag vet inte riktigt vad jag tycker om det nya schemat och den nya kursen. Den är säkert jätteintressant, men jag undrar om våra lärare tror att studenter har 48 timmar på sina dygn, eller inte alls har ett liv utanför skolan. Det är bara att konstatera att det blir tufft. Det är väldigt mycket skrivande, och det är i och för sig kul, men det kan bli lite mycket. Tills på tisdag ska vi hunnit skriva en efterreflektion på vårt reflektionsmöte som vi har idag. Ca 1000-1500 ord. Dessutom ska vi lämna in nästa reflektionsuppgift på tisdag med. De vill att vi ska utgå från en bok som ingen har hunnit skaffa, eftersom den ligger på delkurs 3. Vi fick inte tillgång till vår portal förrän i tisdags och hade inte kunnat läsa mailen som låg där. Tyvärr är det så att i helsingborg kan du inte gå in på en bokhandel och köpa din kurslitteratur, allt måste gå via internet, vilket gör att det tar tid. Har jag tur så får jag boken på måndag. Dessutom har jag en psykologitegelsten att läsa. ca 600 sidor. Borde läsas i helgen. Kan bli knepigt. Jag har antagligen dragit på mig en extra uppgift med eftersom jag missade gruppövningen i onsdags för att jag var hemma med Alexandra. Nåja, det kommer att vara ca 80 elever som åker på en massa extra uppgifter pga den där boken. just nu känns skolan pest! Visst vill jag ha en utbildning, men jag vill kunna leva under tiden med, och för en gångs skull handler det inte om pengar utan om tid. Någon som vet var man kan köpa sådan till extrapris?

Så var det dax igen!

klockan är närmre halv två på natten och jag sitter och bloggar. Dottern är sjuk och vaknade för en halvtimme sedan, efter att sovit i kanske 4-5 timmar. Hon har en fruktansvärd hosta igen. Jag kan höra hur ont det måste göra när hon hostar, hon låter som en skällande hund. Ovanpå det lägger vi en 39-40 graders feber och snuva. När hon vaknade fick hon ventoline, näsdroppar och flytande Alvedon. Det kom en hostattack och sen kom allt upp på fleecefilten. Hellre det än ner i soffan. Vi campar alltid på soffan när hon är sjuk, så resten av familjen kan sova. Men febern måste ner, för hon hostar mindre då. En dos till, fast mindre, rakt ner i en tom mage. Effekt? Jo, nog blir det effekt alltid. Nu ska hon inte sova, för hon är pigg och mår ju bättre, så nu är det musses klubbhus som gäller. Så där sitter hon i sitt älsklings nattline med ett stort får på och pratar med tv-n och äter äpple.
Undrar om hon någonsin kommer att växa från den här hostan. Jag hoppas det för allas skull. Nu ska jag försöka få henne att inse att vi måste sova lite till.

Folk och deras enkelspårighet.

Läste just nätupplagan av en kvällsblaska på nätet. Forskare tycker att vi ska förbjuda rökning och menar att det hade gjort underverk med folkhälsan. Det tror jag säkert. Jag är visserligen rökare, men det betyder inte att jag är dum i huvudet och tror att det inte är farligt. Bara ett par små frågor. Skatten som staten får in på tobak är ofantlig, var ska de ta de pengarna i stället? Tänkte inte på det, vi kostar ju sjukvården och arbetsgivarna några hemska summor varje år. Vi kan ju dra ner mer på sjukvården då, för ingen kommer att vara sjuk, för alla sjukdomar uppkommmer ju av rökning.Jag erkänner, en överdrift. Tyvärr är det inte så att ingen får cancer bara för att vi rökare slutar röka. Vissa cancersorter hade kanske minskat, men långt ifrån alla. Sen en fråga till. Varför kommer inte den här debatten upp vad det gäller alkohol, som faktiskt gör så mycket mer skada. Jag begriper varför. Ännu en gång så är det skatter, och i det här fallet arbetstillfällen oxå. Hela grejen och den här hetsen mot rökarna är så full av dubbelmoral och glorior på sned, så det är inte sant!

Imorgon brakar termin 2 igång för min del. Ingen verkar fatta vårt nya schema. Jag hoppas att det är helt åt pipsvängen fel, annars innebär det att vi inte har några luncher och ska börja kl 8 varje morgon. Nåja, inte varje morgon. I februari tror jag vi skulle till skolan 7 dagar. Kanske inte ska gnälla för mycket, men lunch vill jag faktiskt ha!

Helsingborg-Kattarp-Ängelholm

Vi var färdiga en timme innan schemat sa att vi skulle, så bra! Alla var dödstrptta, många hade inte börjat i tid, utan suttit med tentan hela natten och inte sovit något. Kom med tåget 15.04 och tyckte att det var väl bra, lite lugn och ro innan resten av familjen kommer hem. Det var ett jättelångt tåg som stod på perongen, vilket det inte brukar vara. Skönt, jag och en annan människa i den del jag satte mig i. Jag gick rätt långt bak för att slippa gå så långt när tåget sen stannade på min station. Konduktören kom, och kommenterade att det måste ju vara skönt med en halv vagn för sig själv. Kom till min station, och kom inte ut. Det stod att dörren var låst, men jag hade ju gått på tåget genom den dörren. Lyckades hinna till en annan vagn, men den dörren var oxå låst. Förbannad blev väl jag. Det var bara att åka vidare till ängelholm, sitta kvar och vänta på att tåget skulle gå tillbaka. Den här gången kom jag av i alla fall. Så när tägen för en gångs skull är i tid, då släpper de inte av dig. Kunde inte konduktören åtminstonne sagt något? Tackar vet jag de gamla SJ tågen där man öppnade dörrarna manuellt!

slitit som ett djur.

Nu är det inte mycket kvar att göra på tentan. Hade en kompis till att läsa igenom sista frågan i går, och hon tyckte det var lagom flummig, så då kör vi på det. Det var inte lätt att hitta på en egen fråga och hitta ref till två kursböcker. Jag använde mig av en ide som min man kom med för ca 2 år sedan vad det gäller socialbidrag.
Undra om jag ska referera till hans hjärna?
Barnen sitter snällt framför brasan och tittar på tv och äter söndagsgodis, jag borde städa, göra finliret på tentan och fixa iordning i tvättstugan.
I morgon börjar allvaret igen, god vänner. Jag fick i alla fall barnen i säng i hyffsad tid i går.

Nytt år osv.

Så var nyår avklarat. Huset var städat och barnen hade roligt.
Jag stod i köket mest hela dagen, men ja trivdes rätt bra med det.
För en gångs skull var det klart väder och man såg fyrverkerierna väldigt tydligt, det var trevligt.
Som vanligt blev det väldigt mycket barn på nyår. Mina barn var glada över att få träffa sina kompisar från halland igen. Jag önskar att deras mamma tog tag i sitt bilkörande så att de kan komma och hälsa på lite oftare.
Jag hoppas att hon naturligtvis tar sig upp till sommarstugan ändå så vi kan få entrevlig vecka där i sommar tillsammans. Mycket jag vill ska hända under det nya året, vi får väl se vad det blir av det.
Jag hoppas jag pallar skolan och klarar mina tentor, kanske skulle sätta igång med den jag har liggandes?
ja, ja, i morgon.

RSS 2.0