Det var det.

Så har man som vanligt stressat sig halvt fördärvad för ett par timmar, för sen är det över.
Barnen har verkligen börjat fatta det där med jul och julklappar. I år var det nog första julen när de liksom nästan klättrade i granen. Men de var så nöjda efteråt. Elias fick en bilbana och en massa lego mm.
Alexandra fick en askungeklänning och skor och en gung till sin docka mm. Så nu trippar hon runt här och är värsta lilla prinssesan. Sonen kommer jag inte att se på ett par dagar, han kommer att sitta på sitt rum och bygga.
Jag har en hemtenta som knappt är påbörjad och så ger mannen mig första säsongen av True blood. Inte det bästa kanske? Jag fick en ny plånbok och en tröja oxå. Det var kanske tur att jag inte fick ett WII som jag önskade mig.
Idag är det min pappas tur att få lite jul, så mannen är och hämtar honom nu. Det blir med andra ord lite julmat i dag med. Sen kör jag hem honom ikväll. Sen är det True blood som gäller!!

snö snö snö

Det snöar, granen är klädd, huset är pyntat och det är lilljule i morgon.
Varför har jag då ingen julkänsla alls? I år har jag inte ens försökt att jaga den, jag vet att det inte är någon idé.
Har småfastnat i facebook, men det har ändå blivit saker gjorda. Det har däremot inte blivit speciellt städat, vilket var meningen att det skulle blivit idag. Vi fick besök. Det var mycket trevligare.
I morgon ska jag stiga upp tidigt och åka till city gross. Brukar inte vara något folk så dax. När jag kommer till kassan, det är då folket brukar komma. Jag kan gå ut till min bil med ett leende på läpparna.
Jag har glömt köpa julblommor i år, får bli i morgon.

Snökaos i Skåne

Det har kommit lite snö i Skåne, och helt plötsligt så slutar det skånska samhället att fungera.
Detta händer varje år, är det inte lite märkligt?
När det är "snökaos" så är det tågkaos. Tydligen tål inte de moderna tågen snö, eller?
De kanske byggs någonstans i världen där man aldrig har hört talas om detta fenomen?
En teori till. Skånetrafiken har inte förstått att man kan få reda på vilken typ av väder det ska bli ett par dagar framåt på alla möjliga ställen.
Jag begriper inte detta!
Nu har de utlovat mer mer snö, oj oj oj!!!
Dessutom så gäller inte resegarantin pga snöovädret. Va fan?

Jag skulle ju inte!

Många av mina vänner har varit på mig, men nej, jag skulle inte.
De tjata och jag var envis. Jag hade hur många bra argument som hellst.
Jag skulle inte göra som alla andra. Vad fan är det jag babblar om?
Jo, kära läsare. Facebook.
Jag har svikit alla mina argument, och nu kan jag inte ens komma ihåg dem.
För jag gick med och har nu blivit totalt mainstream.

Igår var det sonens tur att gå lussetåg. I bykyrkan. Det var jättefint och de var duktiga.
Kan väl avslöja att min sons mun inte rörde så väldigt mycket på sig.

Idag kom min julklapp från skolan. Min efterlängtade hemtenta. Jag hade kunnat slå något hårt i huvudet på någon, eller det hade kanske haft bättre effekt om jag gjort det på mig själv. Något hade kanske trillat på plats. Ut kan det inte komma något.

Snön faller och nu har det blivit någon minusgrad så den får nog stanna över natten.
Någon sa att det skulle bli -16 grader på lördag. Vädret på nätet sa lite mildare, men -9 känns det med.
Vi får hoppas på det senare.

Barnpassning.

I går var det premiär! Jag har passat lilla Iris för första gången. Den gamle och den fd gravida skulle på lucia
middag. Det gick bra. Mina barn var väldigt uppspelta i början. Får jag hålla? Får jag Bära?
Hon skulle inte sova mer än typ en kvart i taget, och det gick inte att flytta på henne, för då åkte ögonlocken upp på en gång. Äta skulle hon däremot. Hon är flaskmatad så det kändes lite konstigt, mina vägrade ta flaskan, de tyckte att de hade bättre saker att tillgå. Jag satte mig i soffan med henne ocg tittade på twilight. Jag försökte förklara för Iris att när vampyrer spelar baseball, då är man tyst och snäll. Det är allvarliga saker.

Våra egna barn har varit hos farmor och farfar och bakat pepparkakshus. Det blev jättefint. Elias hade gett sig på att bygga ett slott men ändrade det till en borg. Farfar menade på att de kunde inte bygga en borg för de hade ingen ritning. Jag har den här uppe säger min son, och pekar mot huvudet. Det blev en borg med. Den är jättefin.
De hade fått vara med och köpa granen oxå. De hade fått bära hem den. Vi fick ett jättefint mms av farfar på kvällen, där berättade han oxå att de inte hade bråkat en enda gång. Jag undrade om det var mina barn han hade fått, eller någon annans.

Lucia!

Det är faktiskt lite luciastämning för det är frpst på marken.
Jag sov dock över och missade det fina luciatåget som brukar vara på tv skittidigt på morgonen.

Igår lämnade vi barnen hos farmor och farfar. Det var dax för det årliga pepparkakshusbygget.
Sonen hade gett sig fan på att det skulle inte bli ett hus i år, det skule bli ett slott.
Jag hade inte blivit så förvånad om han sagt en borg, men ett slott??!
Det kan vara så att han fjäskar för sin lillasyster av någon anledning.
Själva tog vi det väldigt lugnt. Vid halv sex tog vi glöggen och traskade bort till våra goda vänner. De hade lämnat bort sin son med, så det var helt barnfritt. Vi snackade skit och spelade lite sälskapsspel. Blev inte jättesent, men det var så skönt att få sova länge idag, utan barn som kommer kl 5på morgonen och frågar om de får titta på tv.
Undrar om min man har tänkt sig att vi ska trängas på Ikea i dag? Vem ska rädda knyttet?

GLAD!

Snart är det så kallat jullov och jag har inget annat att tänka på när det gäller skolan mer än hemtententan. Mitt paper är godkännt och idag fick jag den bästa överraskningen. Jag hade klarat min omtenta! jag som var så inställd på att jag hade kuggat den med. Det var en sådan lättnad. Min klasskompis som åkte med mig hem hade dock inte klarat den och det tog lite udden av min glädje, men den kom tillbaka. Jag tyckte jag var värd att bara lägga mig på soffan resten av dagen. Jag fick till och med min man att laga middagen. I kväll blir det ett bad med en luchbomb och en breezer och levande ljus. OBS! Efter att barnen lagt sig. DS

Julfest!

Idag var det julfest på dotterns dagis.
Festen hölls i den lokala folkets park. Farmor och farfar var med och jag hade med mig kaffe och bullar.
Barnen måste ha övat väldigt mycket för de var jätteduktiga. I vanliga fall brukar man höra fröknarna sjunga, men inte idag. Det var bara barnen som hördes. Helt underbart! Barnen fick låna micken efter själva uppträdet, och mitt lilla troll stäler sig och sjunger helt rent och klart blinka lilla stjärna.
Tomten kom och det var fiskedamm. Barnen hade en hel dansbana att springa runt på. Bättre kan det inte bli.
Jo, vi kunde ha vunnit en chokladkartong på lotterna. När vi kom hem blev det pizza. Nu har dottern slocknat i soffan och jag ska gå och läsa för sonen.

Bra helg.

Har haft en riktigt skön och trevlig helg.
I lördags var jag på en basar på min gamla skola. De samlar in pengar varje år till olika projekt.
De säljer godis , blommor mm. Träffade mina gamla lärare och en del av mina gamla klasskamrater som går andra året nu. På kvällen skulle mannen hem till ett par kompisar och kolla film och umgås.
Jag och barnen följde med svärföräldrarna till Fredriksdal och julmarknaden där. Jättemysigt.
Det är alltid så fint med alla ljus och marknadsstånd. Varm choklad med vispgrädde ska det vara oxå.
Det är inte oboy pulver utan gjord på riktig choklad. Barnen var måttligt förtjusta. När vi sedan kom hem till svärföräldrarna så blev barnen klippta. Även dottern. Problemet var bara att de hade fått var sin stor klubba på marknaden. Hon hade satt i sig hela sin, förutom det som hade hamnat i håret. Jag kan tänka mig att det inte var så lätt att klippa henne. Det blev lite hackigt, men farfar sa att det skulle vara så. Vi kör på det.

I går åkte jag och den före detta gravida ner till center syd i Löddeköpinge.
De har en affär där som vi inte har i Helsingborg. Lush. Det var dax att köpa badbomber och annat trevligt.
Dyr, men värt var enda krona. På eftermiddagen blev det bak av här hemma. Det blev en tårta med apelsin och saffran och saffransbullar med mandelmassa i. Barnen fick leka med mandelmassan och så smälte jag lite choklad som de fick doppa sina konstverk i. Jag fick ju passa på och gosa med baby oxå. Ska passa det lilla oknyttet på söndag. Ungarna är helt i extas. De tycker det ska bli så kul.
Nu borde jag ha satt igång med mitt pluggande för länge sedan, men jag halkade ner i ett varmt bad efter att familjen åkt i morse, och så har jag målat gavlar på dotterns säng. Jag trodde jag var färdig med dem, men det var jag inte.

Min kära svärfar har varit här och byggt garderober till barnen och jag hörde ett rykte som sa att staketet ovanför trappan skulle komma på plats på tisdag, det är ju imorgon. Sen ska jag snart kunna flytta upp mina barn så att de kan få var sitt rum. Kanske kan jag då få ett rum som jag kan stänga in mig i där jag kan plugga.

Morgonmys

I dag var det dax för luciafirande i Mariakyrkan i hbg. Mannen är med i stadens marknadsförening och det var de som annordnade det här firandet för femte året i rad. Det var riktigt mysigt. En underbar präst med finsk brytning som pratade om hur begreppet vänner förändras med fenomen som facebook osv. Han var riktigt rolig. Konstigt att jag aldrig kan bli av med min stereotypa bild av hur en präst ska vara. Det är förstås trevligt att bli glatt överraskad varge gång man stöter på en präst med humor. Som underhållning hade de 5 killar från Lund. En acappella grupp som var riktigt duktiga. Otroligt hur de kunde få det att låta som en hel stor kör med orkester med bara sina röster. Sen var det luciatåg. En annan acapellagrupp. De var oxå riktigt duktiga. Två av tärnorna var dessutom gravida, det gjorde det extra vackert på något sätt.
Efter allt detta hade jag gärna åkt hem, men det var bara att vandra ner till campus. Inget var ju öppet. Så lite plugg och frukost på skolan och sedan ner på stan för att sätta mig på mitt favoritcafe. Så nu sitter jag här med ett kapat nätverk och en latte. Kan det bli bättre? Ska ner på skolan igen och göra grupparbete. Inte det roligaste en ledig dag. Men helgen ser bra ut. Lite julbasar och lite bak och lyxshoping. Shopingen kommer att ske på Lush. Ge mig badlyx i massor! Tyvärr blir man totalt ruinerad på köpet, vilket jag redan är. Sorry ungar, det blir inga julklappar, mamma har köpt badbomber.

RSS 2.0