Min underbara svärmor part 2

Min kära svärmor ändrade sina planer på att vara borta på sin födelsedag, så att jag skulle kunna åka med.
Så nu ska även jag till Turkiet i augusti, om jag överlever den här terminen.
Ju merböcker jag får hem desstu jobbigare känns det. Nåja, det ska nog gå, med en jävla massa kaffe och vilja.

Annars har dagen varit full. Båda barnen ville ha kompisar med sig hem. Så både Hugo och Leo har varit här.
Conny kom över med två kappor till Alexandra som Alice hade växt ur. De var jättefina, och Alexandra var jättefin i dem.
I morgon är det läsa som gäller!

Min underbara svärmor.

Jo, jag tycker faktiskt om min svärmor, även om det inte är riktigt accepterat att göra det. Jag har å andra sidan alltid varit lite tvärt emot.
Nu är det så att hon fyller år och vill förgylla sin födelsedag genom att ta med sina barn och deras familjer på en semester till Turkiet. Jaa! Jag vill, jag vill, jag får antagligen stanna hemma!
Hon vill vara borta över sin födelsedag, vet inte vad hon är rädd för, men hon vill det och det respekterar jag.
Jag har dock valt att gå en utbildning och kämpat för att inte ha något släpande efter mig.
Vi börjar nästa termin med en vecka och 2 dagar i skolan och sedan går vi ut på praktik. Under den veckan har vi 4 föreläsningar som skolan använder som skrytmedel när de fixar praktik till oss. Inte så bra att missa dem med andra ord.
Nåja, jag får väl lägga ner mitt patologiska tankesätt och se det possitiva. En vecka utan man och barn, det är semester det med.
Jag kommer dock att missa Alexandras 6 års dag, solen, värmen, hotel med all inclusive, poolen med tempererat vatten osv.
Hem ljuva hem!!

Ny termin.

Så var äntligen förra terminen slut och jag har inget som släpar. Kan säga att vår föreläsare fick det hett om
öronen när jag skrev utvärderingen.
Nu är den nya terminen igång. Vi har en kursföreståndare som ser ut som en smal Sanne Salomonsen och har en lika
resursstark pipa. Hon kommer aldrig behöva mick på sina föreläsningar. Hon rör sig, pratar och tittar på eleverna. Dessutom har hon en röst som hon vet hur hon ska använda. Den är allt annat än monoton. Hon ändrar tonläge och volym, hela tiden. Kan bli svårt att sova på hennes lektioner!

Hela terminen verkar bestå av obligatoriska moment, grupparbeten och seminarier. Jag som älskar grupparbeten.
Annina, som vår lärare heter, delade in oss i grupper igår. Det blev jag och 3 killar. Det här kan bli spännande, det märkte jag idag. Vi fick en uppgift , och vi var inte så lite oense.
Så här såg uppgiften ut.
Vi har Bertil och Peter. De två är vänner och bor i samma lilla by. Vid byn går en flod som för säkerhets skull är full av människoätande Pirayor. På andra sidan floden har vi Stina, Tore och Knut. Stina är ihop med Bertil som bor på andra sidan floden. Brevid Stina bor Tore och brevid Tore bor Knut. Knut är den ende som har en båt.
Stina vill träffa sin pojkvän och går till Knut och frågar snällt om hon får låna båten. Knut lånar gärna ut båten om Stina först har sex med honom. Stina blir förfärad och går över till Tore för att få lite hjälp och tröst. Tore öppnar och Stina berättar vad som hänt. Tore menar att det där vill han inte lägga sig i och stänger dörren. Stina bestämmer sig så småningom för att göra Knut till viljes, hon vill ju så gärna träffa Bertil.
Sagt och gjort och hon får låna båten. Hon och Bertil får en jättemysig och trevlig eftermiddag, tills Bertil frågade hur hon hade fått låna båten. Stina berättade och Bertil blir vansinnig och förskjuter Stina. Stina går iväg och är jätteledsen, då träffar hon Peter, som undrar vad som står på. Stina berättar hela historien. Peter blir förbannad över vad Bertil gjort mot Stina och går hem till sin vän och klipper till honom.

Nu kommer det svåra. Vi skulle rangordna dessa personer efter hur oetiskt de hade burit sig åt. Den som var mest oetisk skulle hamna överst osv.
Kan säga att det var en del diskussioner och vi kom inte överrens. Annars såg de flesta listor ungefär lika dana ut.
Prova själva och försök att när listan är klar se det från det omvända perspektivet. Kan det vara så att den som står överst på er lista på något sätt kan hamna längst ner med ett annat resonemang?

Nytt år och nya förhoppningar.

Idag är en bra dag och för att vara en tisdag är den extrembra.
Jag hatar i vanliga fall tisdagar.
Fick tillbaka tentan vi gjorde innan jul och jag var väldigt tveksam till om det hade gått vägen.
Ska ärligt säga att jag inte öppnat en bok, och borde kanske inte klara den, men det gjorde jag.
Många av oss var dock milt sagt något förbannade eftersom vissa hade fått sina tentor redan igår.
Nåja, vår föreläsare som vi haft genom hela kursen bad om ursäkt för detta idag.

Nu på måndag börjar den nya kursen och jag och många med mig hoppas på en bättre föreläsare.
Vi har det lite mer blandat denna kursen, förra var det bara Anne och hon var inget bra. Det är alltid
intressant när en ny kurs drar igång och den här låter lite spännande, lite blandat. Vi har ett större fördjupningsarbete
som jag tror ska göras i grupp och hoppas i så fall att man får sätta ihop grupperna själva, annars kan det bli riktig katastrof.

Elias började på sin simskola igår och tyckte det var riktigt roligt. Ska bli kul och se hur snabbt det här går och hur långt han kommer. Andreas kom på att det var ju bra, för han kunde ju passa på att simträna samtidigt.
Jag ställde mig på min wii bräda för första gången på allvar idag, får se hur det känns i morgon i kroppen.
Jag både cyklade, sprang och rockade ringar. Det är inte så lätt som det låter det där med rockringar. Hoppas det tar på midjan.
I morgon kommer 20 kubikmeter ved som ska floas, så då blir det träning på annat sätt, eller en knäckt rygg!

Tomt och tyst.

Julen är över och det nya åretär här.
Vi hade som vanligt nyårsfest och det blev väldigt trevligt. Vi var 7 vuxna och 7 barn. Barnen lekte hyffsat bra tillsammans. Lite bråk får man räkna med.
Kalkonen blev jättegod och moccaparfaiten hade strykamde åtgång.
Vi hoppade över förrätten i år. det brukar bli för mycket mat, och efterrätten serverad så sent att barnen mer eller mindre sover när den serveras.
Efter tolvslaget och alla reketerna var uppskjutna blev det Trolltyg i tomteskogen. Mest för att barnen skulle varva ner och kunna somna. Klockan blev väl ca två innan vi kom i säng.
På morgonen hade vi oxå fullt hus.
Våra vänner som bor i samma håla som oss gick hem rätt tidigt medans våra vänner från Halmstad bestämde sig för att stanna en dag till. det blev en slapp och slö dag vilket var väldigt trevligt.

Så på söndagen kom vår vänns pappa och hämtade dem och tog min dotter med sig. Hon har fortfarande inte kommit hem. meningen var att farfar skulle hämta hem henne i dag (torsdag), men det är lite snökaos på vägarna, så vi får se. Hon har det bra, men vi börjar sakna henne. Det är väldigt tyst i huset när hon inte är hemma. I tisdags körde jag sonen till Bjäre, där han fick vara en natt. Det bakades muffins och det var mys.
Här hemma var det slapp på soffan i hög dos.
När jag hämtade honom i går passade jag på att passa liten prinsessa i ett par timmar medans föräldrarna gjorde div ärende.

Väl hemma började jag röjja på dotterns rum och ovanvåningen i stort. Det blev slängt en hel del saker.
Vi får väl se om sonen kan hålla tyst eller om hon kommer att sakna något.

RSS 2.0