pimpa bilen

Har sett dem förr, men glömt bort det. Överdrag till bilsätena med Ed Hardy tryck.
Såg dem idag igen när jag hämtade dottern på kalas och lyckades komma ihåg tills jag kom hem och kunde googla dem. Visar sig att de finns på Jula och till överkomligt pris. Där fanns allt från rattmuff med Ed Hardy tryck till bilmattor och bagageväskor. Ska passa på och köpa grejor så jag kan tvätta bilen med.
Mannen sa att de var ju han som skulle komma att köra den stora nya bilen, så då antar jag att den lilla racerbilen är min, eller?
Jag kommer ihåg när jag hade fått mitt körkort för så där en 10 år sedan och köpt min första bil, då var det populärt med kohuvuden på nackstödet, så ett sådant hade jag. Lite white trash varning på både kohuvuden och Edhardy klädsel i bilen, men det är kul att verka vara något man inte är ibland. Fast folk som inte känner mig hade nog kunnat ta mig för white trash, jag kan bjuda på det. Självdistans!

Dottern hade det bra på kalaset, och jag blev glatt överraskad när jag kom och hämtade henne. Inte nog med godispåse, de fick ett sett med såpbubblor och två "pinnar" som man blåser dem med. Den ena gör jättebubblor och den andra många små. Perfekt eftersom hennes som gör jättebubblor har gott sönder.

Stressig helg.

Vi hade en skön vecka här hemma utan barn, de var hos farmor och farfar i Karlskrona.
De fick oxå åka till en annan värld- Astris Lindgrens. Det hade varit jättebra. Barnen var så nöjda, förutom deras kusin som tyckte det hade varit för lite TV. Barnen hade fått frågan om favoritmat av farmor och grabbarna hade svarat med köttfärsås och spahgetti och pannkakor. Min underbara dotter hade svarat- glass och godis.
Det var mat för henne. Få inga ideér om att det är det hon får här hemma till middag, för så är det inte.

Jag och mannen kom hem, duschade och packade och åkte. På vägen till sommarhuset stannade vi för att äta och handla. Vi var framme kl 20.30. jag lyckades hindra mannen från att starta gräsklippare och bad honom snällt vänta till morgonen. Jo, det skulle regna dagen efter, men halv nio tycker jag är försent.

Han startade hyfsat tidigt på morgonen och blev halvfärdig innan regnet och åskan kom.
Vid halv ett tiden komm farmor och farfar med barn och min mans bror och hans fru och deras yngste son.
Min man hade antingen glömt eller så hade det blivit ett missförstånd, men det visade sig att hans föräldrar åxo skulle sova över. Tur man har ett sommarhus på 180 kvm.
Det blev mer gräsklippning, bad i sjön, kantarellplockning, grillning och bara mysigt samkväm.
Dagen därpå skulle vi upp och iväg tidigt. Vi hade en namngivningsfest att gå på kl 14.00.
Kl 10.00 var vi iväg. Jag ville hinna hem och duscha och byta kläder. Vi hann vara hemma i en timme, sen var det bara att sätta sig i bilen igen.
Festen var väldigt trevlig, men jag var smått slut när vi väl kom hem. Det blev pizza till middag dn kvällen, det var vad vi orkade.

Nu är det snart bara 3 veckor kvar till mina 2 veckors semester. Har varit duktig och beställt en del av kursböckerna och börjat titta lite i dem. Kom på att straffrätt är kanske inte det man ska ge sig på kl 21.30 när man är klibbig och trött.

Myshelg.

Har haft en underbar helg utanför Halmstad hos en god vän. Barnfri sådan, både för hennes och min del.
Mannen skulle köra barnen till Karlskrona där hans föräldrar har en sommarstuga. De spenderar alltid sin semester där och en av veckorna tar de barnbarnen. För tillfället mina två vilda troll och en av kusinerna.
I år ska de åka till Astrid Lindgrens värld, eller som min dotter sa: Jag ska till en annan värld.
Det blev lite tjaffs om bilarna.
Mannen tyckte att jag kunde köra skruttibangbang forden upp till Halmstad. Ja, det kan jag väl, tyckte jag från början. Förstår om han inte vill köra så långt som till Karlskrona i en bil utan AC.
Jag hade dock inte samma inställning när jag hade varit tvungen att köra den till jobb en dag.
Jag sa tvärnej, jag vill inte!! Jag ringde mina snälla svärföräldrar och frågade om jag kunde låna deras andra Audi som stod där hemma, inga problem. Det tackar vi för!
Dagen efter börjar Forden få än mer problem än att bara vara gammal och skruttig. Startmotorn vill inte. Den måste "hackas" fram i rätt läge för att starta.
Mannen tyckte det var tur att det inte hade hänt när jag hade bilen. Hmf! Precis som om inte jag skulle hafixat det, och kommit påhur jag skulle fått igång den! Män!!
Vad skrattar ni åt! vad då halvt galen och hysterisk Sara? Finns jag i den versionen?
Nu blev det såatt jag körde min lilla racerbil och mannen tog Audin.

Närbåda hade kommit hem igår så hade mannen bestämt att vi skulle hem till ett par kompisar och grilla.
Vår första barnlediga kväll på evigheter och vi ska grilla med en barnfamilj! Ja, det var väldigt trevligt.
Vår andra barnlediga kväll spenderade vi på Citygross, eller en timme av den. Jag vet inte när jag var och handlade medmin man utan barn sist, det kändes som en helt ny upplevelse. Märkligt vad barn kan göra med en.
Nu skajag hoppa ner i vår pool som håller en 32 grader kl 21.40. Underbart!

krachad bil och nerbränt hus.

nu var det längesedan jag skrev och mycket har hänt.
Det första var att jag tvingade upp mannen en lördag till sommarhuset i Småland för att klippa gräset.
Det var inga problem, förutom att gräset var väldigt högt så han fck bygga om gräsklipparen lite.
Nej, han skulle köra hem på kvällen. Det regnade riktgt ordentligt och mina sista ord innan vi la på telefonerna var ta det nu lugnt och stressa inte.
Ett par timmar senare ringar han hem och säger att han fått vattenplaning och åkt in i mittvajrarna.
Min första tanke var: ok, han ringer, han lever. Sen berättade han var han var och att polisen inte tänkte ta sig dit, bla bla. Sen säger han att jag ska tänka på att det är väldigt mycket plast på bilen där fram, så den ser värre ut än vad den är. Den gick att köra hem, vilket jag efter att ha tittat på den tyckte var märkligt.
Jag tror jag bara gapade när jag såg den och sedan skriker jag: Va då mest plast?
Verkstaden skulle ha 145000 av försäkringsbolaget för att laga den, vilket försäkringsbolaget inte var så pigga på, så de gav oss 99000 för den och skrotade väl eländet.
Nu har vi beställt en ny bil. En Skoda superb. En stoor bil med allt lullull man kan tänka sig.
Nu kan till och med jag fickparkera, för det gör bilen åt mig, helt själv.
Jag bara ruskade på huvudet först när jag såg min man komma upp till mitt jobb med en Skoda.
Hur tänkte han nu? var min första tanke. När jag hade provkört den så sa jag: Jag skiter i hur mycket extra prylar eller fälgar du vill ha, bara jag får mina 200 hk. Den bilen skulle jag bara ha!
Jag hade ingen aning om att det är samma tillverkare som till vw och Audi. Den bilen vi köper är 97% Audi, fast större än A6. Den känns så lyxig! Ända kruxet är att vi får vänta till v 40 och sedan ska den in på chippning.
Nåja, mannen får nöja sig med att köra en risig Ford Mondeo från 96 eller liknande. Jag har lyckats undvika den än så länge, men nästa helg får den ta mig till Halmstad för mannen tar min lilla rallybil med barnen till Karlskrona.
De ska på en veckas semester med farmor och farfar.

Så till historien om det nerbrända huset, som inte brann ner.
Jag och mannen gick upp till barnen en kväll för att säga godnatt. Först in till dottern och puss och kram.
Mannen kom först in i sonens rum och utbrister: vad har du eldat här inne? Det hör till historien att vår son är inte den typen av kille som skulle få för sig att tända eld på något inne på sitt rum. Jag kommer in och känner lukten och hela rummet är dimmigt. Vid mina fötter ser jag att det ligger aska och vi tittar upp. Jodå, där uppe ligger det en legokartong på en av uplightsen som sitter infällda i takbjälken. Den glöder fint.
Förklaringen var att han hade sparkat av sig sin strumpa som hamnat där uppe och sedan slängt upp kartongen för att få ner strumpan, vilket hade lyckats och då var ju uppdraget slutfört, det gjorde väl inget att kartongen låg kvar?
Det gick ju bra denna gången.....
Det som förvånar och oroar mig är att han låg helt lugnt i sin säng och läste en Kalle Anka tidning och reagerade inte på varken lukten eller röken.
Jag vädrade det rummet i en vecka och fick inte bort den jä-la lukten. Nu är den tack och lov borta.

Det var väl de två stora insidenterna. Vi hade en trevlig midsommar i Karlskrona skärgård med, för en gångs skull underbart väder. I år var det vår tur att stå för middagen på midsommardagen vilket vi gjorde genom att servera potatisgratäng och grillade lammkotletter som hade fått marinera sig i tomat och vitlök i ca 6 timmar.
Det blev underbart gott.
Det var en olycka inte långt i från där vi befann oss. Senare fick vi reda på att det var en båt som kantrat med 5 personer i. Fyra lyckades ta sig i land, den femte dog. Så vi fick se helikopter, kustbevakning och livräddningsbåt.
Fy fasiken vad helikoptrar låter, helt otroligt oljud i en halvtimme, sen bara tyst.
Det visade sg att föraren hade nog varit ganska full, det var han som dog. Jag kom att tänka på ett inslag på nyheterna ett par dagar innan midsommar. Det var en intervju med någon från systembolaget som skulle försöka rättfärdiga systemets otroliga försäljningssiffror innför midsommar samtidigt som systembolaget har en skyldighet att informera om riskerna med alkohol och att hålla svenskarnas drickande på en acceptabel nivå (tolkningsfråga)
Hans slutreplik var i alla fall att med ett gott omdömme och sunt förnuft så kunde nog alkoholen göra midsommaren trevlig. Jo, för vissa, men de som inte har något sunt förnuft då? Ja, då kan det gå som det gjorde för den båtföraren.

Nu i helgen har vi haft det toppen uppe i sommarhuset. Kanonväder och ca 25 grader i sjön. Gissa om vi låg där många timmar i lördags och bara gottade oss.
På kvällen tittade vi på Alice i underlandet. Det var bra och barnen kunde se den och de har inte vaknat av några mardrömmar. Den var kanske för weird för att det skulle bli skrämmande? Då var de klarröda baggarna på mina liljor mer skrämmande. Vidriga små saker som sitter under bladen insmetade i sin egen avföring. Svarta klumpar som rör sig, sen blir de röda baggar. Tydligen måste dessa typ trampas hjäl, vilket kan göra att de låter på ett specielt sätt, så i vissa länder kallas de liljetuppar. Får se hur mycket det är kvar av de fina liljorna om 2 veckor.
 I morgon är det jobb igen, usch och fy. Stäng Sverige på sommaren!!

RSS 2.0