snö på sportslovet i skåne

Ja, det var det ingen som hade räknat med. I alla fall inte klädaffärerna. Hur sjukt känns det inte att komma in en affär och titta på shorts och bikinis.
Nej, det är nog bäst för barnfamiljerna att det här inte håller i sig, eller att de har vinterkläder som det inte går hål på.
För någon vecka såg jag att det börjat gå hål på min sons overall, jaha tänkte jag, det blir väl till att köpa en ny overall eller ett par termobyxor. Köper jag en storlek för stor så kan han ha dem nästa vinter.
Det fanns inte! Det fanns något lite på Intersport, men jag går inte och betalar över 1000 kr för ett par termobyxor. Mannen lyckades såsmåningom hitta ett par. I dag skulle jag köpa nya vantar/hanskar till honom och raggsockar. Ha ha, det är fan inte sant, jag sprang nog runt i 5 olika affärer innan jag hittade ett par. De var grå med en rosa rand på! Ni kan ju tänka er sonens reaktion. De vill jag inte ha!. Får han en chans så kommer han att ta de gamla imorgon.
Hur tänker klädindustrin? Vem i hela världen köper sommarkläder när det är -10 grader  och 2 dm snö ute.
Visst, många åker på semester till varmare länder så här års, men de är väl inte i majoritet ändå?
Nej, här få nog tänkas om. Undrar om de säljer sommarkollektionen uppe i norrland med så här års?
Där brukar det ju vara snö och kallt så här års. Inte för att jag kan dra mig till minnes att det brukar vara shorts och linne väder här nere i söder heller så här års.

Rånad!

Fick verkligen inget gjort idag. så småningom var det dax att hämta barnen på dagis och jag tänkte att något måste jag väl få gjort i dag. Jag bestämde mig för att äntlingen köpa den där gula färgen till Alexandras skrivbord. Tänkte att jag skulle få problem med Alexandra som skulle försöka tjata till sig en rosa färg, men nej, det blev inte så farligt. Det kom en liten protest, men inte mer. Hon tyckte att den gula färgen var fin.
Däremot så var det svårt att vara still och det skulle pillas på allt och inget. Kom till kassan och blev total rånad. 218 kr för 1/2 liter färg. Det är därför jag alltid låter mannen sköta dessa inköp. Jag visste att det fans en mening med att inte lägga sig i.
Tänkte att om barnen var snälla så kunde vi snedda gatan och köpa med oss BurgerKing med hem.
De var inte jättesnälla, men min lust att slippa ställa mig vid spisen var större än orken att bråka med barnen.
Det var helt tomt på stället , så vi åt där. Skönt att ha det gjort när vi kom hem. De fick leka och titta på TV ett litet tag sen var det baddax och nu har de precis stigit upp. Snart är det dax att torka håret på dem och stoppa dem i säng och läsa saga. Ska försöka läsa lite Goffman sen, fast jag vet inte hur det kommer att gå till. Känner mig helt färdig. Ganska skönt att jag i alla fall ha fått undan tvätten.


Har glömt hur man gör!

Jag har glömt hur man spenderar en kväll utan plugg! Det här är inte bra.
Jag har en tenta som ska kompleteras, böcker som ska läsas, föreläsningar som ska renskrivas, men jag tänkte ta en kväll ledigt. Kanske hoppar jag ner i ett varmt bad med Goffman och hans teorier sen, men så länge barnen är vakna tänkte jag att jag inte skulle doppa näsan i en bok. Vad händer? Jo, jag vid en dator i köket,Andreas vid den stora och barnen vid laptoppen i vardagsrummet. Den här familjen vet hur man umgås!
Jag har ett hus som borde städas och en tvättstuga som jag inte kommer in i för all Tvättad tvätt.

Hela dagen i dag arbetade vi med stress ur olika synvinklar, skulle jag vara stressad.? nej, jag har i alla fall sinnesnärvaro att ta en ledig kväll. Fast det kallas nog lathet. jag pallar inte sortera tvätten och jag pallar inte sätta mig och renskriva. Tar det i morgon, det ordnar sig. Så i morgon ska jag damsuga, vika ett ton tvätt, läsa, renskriva och läsa alla mina gruppmedlemmars refuppgifteroch kompa mn tenta. Tror du på den? Det gör inte jag. Mannen och barnen åker, jag dricker mitt kaffe, läser tidningen. Somnar om på soffan med en bok i knäet och sen vid halv ett kommer jag igång och då blir det stressigt. jag måste innerst inne älska stress, för jag får inget gjort utan den.

snö och plugg

Inget av dessa två är några favoriter just nu.
Termin 2 är inte rolig, och mycket beror det på min handledare som jag har under reflektionsmötena.
Hela terminen består av att skriva reflektioner över olika saker som vi ska läsa. De vill dessutom att vi ska försöka blanda ihop grädde med vinäger utan att det ska skära sig, det ska bli en slät fin sås. Omöjligt!
Klarar du inte det åker du på kompleteringar. Här använder de sig verkligen av det kognitiva synsättet. Gör om och gör rätt! Känns som att jag har blivit lite av handledarens hackkyckling. Nu är det bara så att jag är inte 18 år längre och tolererar inte sådant, i alla fall inte om det inte är befogat och konstruktivt. Hon kunde ha hållt sig på ekonomihögskolan där hon tydligen hör hemma. Ryktet går att hon fått kritik förr, och jag är inte förvånad.
Det räcker dessutom inte med reflektioner, utan ovanpå det ska vi göra efterreflektioner. Tack för det!
Vissa av oss har ett liv utanför skolan, eller hade i alla fall.

Så har vi fått tillbaka hemtentan från i julas, något försenat. 2 kompleteringar där, men de stör mig inte ett dugg.

Snö. detta ämne är hett just nu, dock inte hett nog för att smälta de vita vackra flingorna. Barnen är ju glada, men inte jag. Jag är fruktansvärt trött på overaller, tjocktröjor och blöta skor. jag är ännu mer trött på att bilen jämt och ständigt piper. Den vill ha spolarvätska. Lönt att fylla på när hålen ändå fryser igen.
Jag ska klaga lite till. Jag vet inte vilken bonde det är som fått pengar av komunen för att ploga vägen mellan Hasslarp och Kattarp, men sparkas borde han och utan lön borde han bli. Det är som att köra på en kostig!
Grusvägarna uppe i Småland är finare efter tjällossningen än vad den vägen är nu. Sen gör det inte saken bättre att dessa jävla människor som kör volvo inte kan köra i mer än 20 km/h så att risken att köra fast ökar med typ 500%. Vad är det med människor som kör Volvo? De kan inte köra bil, och det borde inte bero på vilket bilmärke du kör. Kan vara så att de inser hur dåliga bilförare de är (ok, inte troligt) och tycker att Volvo är en stor och säker bil, den köper vi. Det blev mycket gnäll, så här kommer något possitivt. Tågen går inte lika ofta som vanligt, och de hörs mindre med all snö.

RSS 2.0