Vet vad jag borde göra.

Jo, jag borde plugga, jag borde skriva mina kompleteringar och jag borde färdigställa texten om DBT ur ett  professionellt perspektiv till grupparbetet. Jag borde med andra ord inte ligga i soffan och skriva inlägg i min blogg och jag borde inte ligga i soffan och läsa min favoritblogg, vilket jag gjort senaste halvtimmen.
Jag får tacka Meekatt.com för alla skratt. Som mamma är det så mycket jag känner igen mig i och så är hon så underbart sarkastisk.
Jag får väl tacka min man också som gjorde mig till viljes för ett år sedan och skaffade mig min mini dator.
Den har jag haft mycket nytta av nu när jag inte kan eller får sitta.
Jo ryggen är kvar, tyvärr. kändes mycket bättre torsdag, fredag sen har helgen varit ett helvete.
Mannen var snäll och tog med barnen upp till sommarstugan torsdag- lördag. Elias hade sportlov, dagis passade på att ha planeringsdagar och meningen var att jag skulle vara i skolan. Nu blev föreläsningen på fredagen inställd, men det kunde vi ju inte veta.
Jo, det var ju snällt att han åkte iväg med barnen så jag fick en chans att plugga, där slutade snällheten.
Han ringer som en lydig man och säger att de kommit fram och att det är hyffsat kallt och blåsigt.
Det har tagit mig många år att lära honom att ringa när han kommitt fram, att ringa om han blir sen osv.
Nej, jag är inte tankeläsare. Nåja , allt väl så långt. Han ringer någon timme senare och berättar att nu står de ute på det lilla skäret ute i sjön. Bara ett pear dagar tidigare stod det i tidningarna om att det var många som gått igenom isen på någon sjö längte upp i landet, så ni kan ju tänka er min reaktion.
Mannen sa att det var lungt, det var minst en halvmeter tjock is. Det är möjligt, men jag ligger hemma i soffan framför en brasa och kan inte själv bedömma isens tjocklek. Jag är mamma och har ett kontrollbehovv som heter duga. ÄR DU INTE KLOK!!??? Tro nu inte att han var så smart att han ringde mig och sa att de hade annat än is under fötterna. Nej, jag ringde senare, typ en 45 min för att höra att de levde. Då var de tillbaka i huset och höll på att göra varm choklad med minimarsmellows.
Han hade gått och köpt minimarsmellows!! Jag smälte som en sådan i varm choklad och förlät honom, i mitt huvud, för att han enligt mig varit helt galen och utsatt sig själv och barnen för livsfara.
Sen de kom hem har det inte blivit mycket gjort från min sida. Jag har läst lite, men det är inte lätt när barnen tycker att de inte träffat mig på så där en två år och ska vara runt mig, på mig och snattra i mina öron konstant.
Så nu måste jag nog sätta igång, jag ska bara först.

Hyffsad dag.

Idag har varit en hyffsat bra dag, har faktiskt fått lite gjort, dock inte skolarbete. Det får bli i morgon.
Jag har lärt mig att det går att muta min son med pengar och att han är en hård förhandlare.
Nu vet jag oxå att det går att sortera stumpor liggandes på rygg i soffan. Tur att min man inte kommer ihåg att det finns något som heter kamera.
Alexandra är dock värre, henne går det inte att muta med pengar. Möjligtvis godis, men det är knappt.
Hon är verkligen en liten prinsessa, tror hon. Det skrämmer mig efter TV programmet jag råkade tittapå igår.
Om man tyckte att ungarna i rik och bortskämd var hemska, så var de här 10 gånger värre.
Jag tror programmet hette you`re cut off. Helt bissara människor och föräldrar som har tänkt helt fel från början.
Så när min lilla femåring skriker åt mig att hon är prinsessa, så hon bestämmer och mamma är bara dum, då går det kalla kårar utmed ryggen på mig. Jag tycker inte det är för mycket begärt att de plockar upp sina sorterade kläder på sina rum och lägger in dem i garderoben. Nu när jag inte kan märker både jag och barnen hur mycket jag brukar göra, som de mycket väl kan göra själva, visserligen under högljuda protester från vissa, men det går.
Så mycket man gjör bara för att det blir enklare och jag slipper tjata och höra deras gnäll.
Nu är det slut på det! Ok en liten brasklapp, tillsjag kan själv igen, då!

Trasig.

Naprapaten jag har varit hos två gånger med min rygg tror att det är en disk som börjat gå sönder.
Det ville jag inte höra. Det är tredje gången min rygg pajjar på ca 7 månader. Det är inte bra.
Jag får alltså krypa till korset, eller snarare till gymet och börja bygga upp mina ryggmuskler igen.
Det blir dyrt, men jag har inte lust att åka på ett diskbråck.

nu får jag byta ämne. Börjar bli tjatigt.
På min utbildning får vi ständigt höra hur mycket makt vi kommer att ha över våra klienter och det tjatas om etik och moral. Hade varit intressant att se hur en man som Khadaffi hade reagerat på dessa föreläsningar.
Hur kan man vara så maktgalen att man låter stridsflyg bomba sitt eget folk för att de inte är nöjda.
Han måste verkligen vara rädd nu, och då är frågan varför? Vad har han hittat på, eller är han bara rädd att förlora sitt lyxliv?
Det enda smarta som Strindberg någonsin sa var Det är synd om människorna, eller nått liknande och jag är böjd att hålla med!

Dagis.

Ja idag skulle Alexandra tillbaka till dagis efter sina vattenkoppor.
Tji fick vi. Vi fick en magsjuk dotter sent i går kväll i stället.
jag begriper inte hur hon har lyckats bli sjuk, hon har ju knappt varit utanför
dörren på en vecka.
Nu hoppas vi bara att inte restsn av familjen åker på det.
Hon spydde 2 gånger, sen sov hon hela natten och verkar hur pigg och glad som helst, men hon vill inte äta så jag är lite orolig. Jag har inte tid med detta.
Jag har inte tid med min rygg heller. I morgon måste jag ta mig till skolan på något sätt, har inte tid att missa mer nu.
Jag hoppas att alla är friska till torsdag när Andreas är ledig, så vi kan göra något kul med barnen.
Nu skajag göra mig i ordning för snart kommer bästa Sara-johanna och hämtar mig för att köra mig till ryggakuten. Kan de inte bara få min rygg att hoppa rätt!

Så uttråkad.

Inte ofta jag gör två inlägg på en dag, men jag har verkligen inget bättre för mig.
Ok, jag ljuger. Jag borde naturligtvis läsa någon lagom intressant kursbok, men kan inte konsentrera mig på det när barnen tittar på TV, och jag känner mig lite fast i soffan. Läkaren sa att det sämsta jag kunde göra var att sitta för det trycker ihop ryggen.
Så då är det soffan och sängen som gäller. I vanliga fall hade jag inte gnällt en ton, men nu har jag inget val och helt plötsligt var det inte lika skönt att bara ligga och slappa. Funderade på om jag skulle göra om lite på bloggen. Kanske sätta dit ett foto och lite sånt, men kan inte sätta mig vid den stationära datorn där bilderna ligger.
Borde maila ett par mail, men pallar inte.
Försökte få min dotter att sortera tvätten åt mig, men hon hittade på något annat.
Elias fröken skickar varje vecka ett mail med ett veckobrev och schema. Den här gången var det även med två matte"prov". Ett för ettorna och ett för tvåorrna. Ettorna skulle helst klara sitt på max 3 minuter och tvåorna skulle klara sitt på max 4 minuter. Sitt eget klarade han på 2 min och 5 sek. Tvåornas hann han bara halvvägs med och blev helt förkrossad över att han inte klarade det. Jag försökte förklara för honom att det inte är meningen att han ska klara det. han hade fixat alla tal som han gjort och han hade fixat resten, bara inte på tid. Jag tyckte så synd om honom.
Mannen kommer hem från jobb och frågade om vi hade några planer för kvällen. Va? Vad tror han? Jo, jag tänkte vi kunde gå och prova på Zumba ikväll Älskling, eller inte!!!
har vi några planer för helgen då? Neeejjj! Vi har inga planer för helgen, när hade vi det senast? Nästa helg då?
Meeen!  Ja, jag har en plan för nästa helg. Skriva mina kompleteringar. Hmm, kom det från mannen. Ska jag ta barnen och åka till stugan nästa helg då? ÄÄHH!!??? Visst! Låter som en bra idè. kom på att han är ledig torsdag fredag. Sportlov å sånt.
Han var väldigt rastlös, så han åkte till sitt andra hem, ett gamalt nerlagt snickeri, som ska återupplivas av hans pappa igen. Nu ska jag inte plåga er längre med mitt förvirrade liv. ha en bra kväll!

Ryggskott.

Jo, det här var ju spännande. Jag kan verkligen inte göra någonting!
Tvätthögen växer och jag kan inte göra något åt det. Det behöver dammsugas, glöm det.
Dottern får nog nöja sig med mackor till lunch, för jag orkar inte stå så länge att jag kan laga något, så det blir väl mackor till mig med.
Alexandra spillde ut mitt kaffe i går, ochdet blev ett himla liv när hon skulle torka upp det. Kan säga att det var något frustrerande, men fick mig också att inse att jag kanske curlar mina barn en aning för mycket.

Var på ryggakuten igår, och naprapaten tänjde, bände och vred på mig. Otroligt hur rörlig man är trotts allt.
Nåja, vi får hoppas att helgen tar udden av det här tramset. Att inte kunna röra sig innebär också att jag inte kan ta mig till skolan, vilket innebär en bunt kompleteringar som jag känner att jag inte har tid med.
Ska försöka läsa lite idag i alla fall,om min dotter tillåter det. Jag sätter mina gruppmedlemmar i skiten med. Har missat 2 intervjuer till vårt stora grupparbete, nå, jag får väl ta igen det genom att skriva desstu mer.

Vi hade tänkt att åka och bowla med barnen i helgen, men det sket sig. Nåja, det kommer fler helger. Det som är mest irriterande är att jag inte ska eller kan sitta. Det blir problem när jag ska äta och jag kan intesätta mig vid den stora datorn och jag kan inte köra bil. Jag är fånge i mitt eget hus.

Prickar.

Jo då, Alexandra har fått vattenkoppor. Jag såg för mitt inre hur kompleteringsuppgifterna växte till ett berg på mitt skrivbord, men det verkar som om vi kan klara det med lite puzzlande och hjälp av grannen.
Problemet är bara att jag verkligen inte får någonting gjort med henne hemma. Mamma ditt och mamma datt och mamma sitt i köket med mig, mamma du ska måla med mig osv. Se om jag kan slå sönder någon spargris och få ihop till en ny film till henne. Ibland önskar jag att jag var lite mindre laglig, fast det nog snarare handlar om lathet.
Har ett grupparbete som vi ska ha seminarie på på torsdag, det känns lite kämpigt att få in just nu, men det får gå.
Jag är bara glad att hon fått det nu när hon är så liten.

Oh my god!

Ja det kan man lätt säga som sammanfattning på dagens melodifestival!
Svenskar är visserligen kända utomlands som sexuellt fria och medvetna och vi är bäst i världen på jämställdhet och bla bla bla. Jag är inte lika konservativ när det gäller sex som jag kan vara på andra områden, men nu är gränsen nådd. Män skall icke klä sig i spetskalsonger och knallrosa chapps!
Jag fick dessutom lite problem med att förklara för barnen att Babbsan är man och bara har klätt ut sig.
Dottern tyckte dock att det var fin i sin rosa klänning och hår.
Jag tyckte ju inte låten var något vidare. Det var tills jag hade hört resten. Blev nästan lite besviken över att den inte gick vidare.
Gode gud, låt det bli bättre nästa vecka!

Jag som alla andra i södra Sverige

Måste gnälla på vädret. Det blev inte mycket sovit i natt, varken för mig eller mannen. Barnen tror jag hade kunnat sova sig igenom ett världskrig. Det stormade något helt otroligt. Andreas var ute mitt i natten och jagade sopptunnorna som hade gett sig iväg, och kom sen snällt och lydigt in och väckte mig för att ge mig en lägesraport. Det döda trädet där alla kråkor och råkor samlas kl 20.00 på sommarkvällarna för att ha rikstadsmöte har fallit! Så inget ont som inte har något gott med sig, för det var ju inte vårt staket som det tog sönder, utan grannens mitt över gatan.

Annars är nog allt sig likt. Elias ser jag mindre och mindre och ser jag honom så ser jag klasskompisen Hugo samtidigt.
Nej, jag menade inte något negativt med det (jag har lärt mig att det är bäst att vara riktigt tydlig) Jag tycker det är toppen att han har en kompis som han trivs så bra med, och som resten av familjen också trivs väldigt bra med.
Elias, hugo jag och Hugos mamma ska gå på Thriller live i Lund om ca en månad, det ser vi fram emot. Pojkarna är som tokiga i Michael Jackson, så när jag såg annonsen kunde jag inte låta bli. Det blir en för tidig födelsedagspresent till Elias,  och det var han helt nöjd med.

Mannen ser jag inte heller mycket av. Han och hans pappa har ett nytt projekt. De har köpt ett gammalt snickeri i en av grannbyarna och nu ska det städas, röjas och flyttas runt, så där befinner sig min man ett par kvällar i veckan och helgerna.

På måndagarna har det blivit far och son kväll. Simskola med Elias och efter brukar de äta Mc Donalds eller liknande.
I går orkade inte jag heller laga mat så det blev MAX för mig och Alexandra. Jag tog igen det idag när jag inte behövde vara i skolan. Jag gjorde en gryta och kokt potatis. Tyckte det var väder för det och det var uppskattat av resten av familjen.
Nej, nu blir det soffan och lite TV innan jag kryper ner under täcket.

RSS 2.0