Minisemester

Tog min tillflykt till sommarhuset denna helgen. Planen var att hela familjen skulle åka, men barnen var så där lagom förtjusta över ideén och jag behövde få tid till att läsa en bok till skolan. Hela familjen här skulle inte ge mig något utrymme till att göra det. sen visade det sig att mannen ändå var tvungen att gjuta någon sorts klack till ett värmesystem i Tånga. Jag åkte allså själv och då vaknar mina barn och tycker att de ska få följa med!? Va? men snälla, bestämm er. Jag talade om för dem som den tålmodiga moder jag är att de hade gjort klart för mig att de inte ville åka och därför åkte jag själv. Nja, men vi vill inte vara själva hemma med pappa. Människor är flockdjur och det märks väldigt tydligt på mina barn i bland. Jag splittrade på flocken och de blir oroliga. Det roliga är att jag vet att min man är väldigt mycket bättre på att hitta på saker med barnen när jag inte är hemma. jag bara väntar på att de små ska inse det och be mig åka på minisemester lite oftare. Jo då, mycket riktigt så tog de idag med sig var sin kompis till Karlslundsbadet. Jag vill dock inte tänka på Alexandra och hennes kompis ensamma i omklädesrummet. elias vet jag fixar det, men Alexandra kan vara så fruktansvärt tankspridd och full av fan ibland. Tur att det var en av de mer ordentliga kompisarna hon skulle ha med sig.
När jag var liten, typ 9-10 fick jag själv ta bussen in till stan (Växjö) och gå bort till badhuset för mina simlektioner. Jag har alltid tyckt att Växjö hade ett riktigt finnt badhus, så jag googlade det och upptäckte att det gjort ett vattenland med rutchkanor och annat där med. kan ju vara något att ha i minnet till en annan gång vi ska till sommarstugan. problemet är bara att de kommer att tjata varje gång vi kommer hit. Som med Leos lekland.
 
Jag uppgraderade mitt spotify så att jag kan ha det i mobilen oxå. Jag får betala 50 kr mer i månaden, men det kan det vara värt. Jag har helt snöat in på Pinks nya album. Problemet är bara att datorn där hemma går först och så fort Elias sitter vid datorn och sätter i gång spotify där så kommer det inte att funka i mobilen. Finns det något sätt att fixa detta? Nåja, jag tog med mig min dockningsstation med högtalare jag fick i fördelsedagspresent och har nu städat undan alla gamla stereoapparater i sommarhuset som bara stod och samlade damm. Det hörnet som var stereohörnan har nu blivit mycket ljusare och luftigare. Nöjd!
Annars har det blåst och regnat och varit höstigt här, men jag är ganska nöjd med det. Det blir ju dock inte klippt så mycket gräs med detta vädret. Vildsvinen har tydligen hittat något gott i vår  gräsmatta.  Lite Kantareller har det naturligtvis oxå blivit, men mest för att jag behövde komma ut och röra lite på mig efter att legat i soffan och läst. Annars är det mest mys med brasa, levande ljus, gott godis och god mat.

Konsekvenser?

Jag hade inte tänkt att ge mig in i den här debatten, men efter veckans föreläsningar blir det svårt att skriva ett inlägg utan att ens nämna Hadille och Ali.
Våra föreläsningar har handlat mycket om barnets bästa, barnperspektiv och barns rätt. Vi kom fram till att det är bra att det heter barnets bästa, men att det oftast kanske blir vad som är minst skadligt för barnet när det gäller insattser, omhändertaganden etc.
Hela historien om Hadille är lite vag. Ingen verkar riktigt veta om mamman lever och i så fall var. Har hon hört av sig eller ej och i så fall genom vem? Det senaste var att hon hört av sig via mannen som var misstänkt för att ha misshandlat Hadille. Finns det en hotbild mot mamman från hennes egen familj eller ej? Fakta i det här fallet verkar hänga lika löst som jeansen på en tonårs pojke. Låt flickan stanna och fixa en vårdnadsöverflyttning. Ali har migrationsverket oxå fått backa om. Han ska nu få sitt asylärende prövat i Sverige. Killen är 15 år och sydde ihop sin mun, han är nog frisk nog att kunna skickas till Italien. Lite konsekvenstänk om jag får be! Jag förstår att migrationsverket har en massa lagar och regler att hålla sig till, men vad hände med individuell prövning, männskliga rättigheter och barnets bästa? Om det är lagstifftare eller personalen på migrationsverket som är för stelbenta vill jag låta vara osagt, men gör om och gör rätt! 
Visst är det svårt att försöka förutspå konsekvenserna av ett beslut, men man kan försöka och man måste försöka, utifrån de fakta man har. Så fungerar även vanliga människors liv.
 
Vad har annars hänt? Inte mycket och säkert en hel del. Kursen är lite av en besvikelse. Mycket upprepningar och en ganska låg nivå tillsammans med en stenhård kontroll genom obligatoriska inslag och inlämningsuppgifter. Nåja, vi har ingen tenta i alla fall. Nästa kurs, den sista, har vi fått höra ska vara den värsta på hela utbildningen och det är ju trevligt att de lagt den över jul. Inget ledigt denna julen heller och inga extra pengar för jag kommer inte att hinna jobba något vid sidan av. På sätt och vis ska det bli skönt att börja jobba heltid igen, men vad jag kommer att sakna att kunna styra över min tid som jag vill.
 
Som vanligt är det mycket trevligare att läsa allt annat än kurslitteraturen. Triologin Fifty shades har avslutats och ja, det har varit mycket snack om de böckerna. Jag är glad att jag läste dem på engelska för vissa av utrycken kommer inte att göra sig på svenska. Vanilla sex får en helt annan innebörd än vanilj sex och uttryck som kinky fuckery vill jag inte ens fundera på hur de har översatt. Storyn i sig är gammal som gatan, den har bara hottats upp lite, men när man kommer till tredje boken så har man tröttnat på att läsa om hur kvinnan kysser mannen över bröstet och ner mot hans happy trail, medans hans grå ögon följer varje rörelse hon gör och hur han stönar mellan lätt skilda läppar, eller hur hon böjer sig för hans önskan av att få leka med henne i the red room of pain. Ska dock bli intressant att se hur de tänker göra en film av detta utan att den amerikanska censuren ska pipa sig och skugga sig igenom den. Lycka till!

RSS 2.0