Inte nu igen!

Börjar bli fruktansvärt trött på detta. Piller piller och lite piller till.
Tror jag hann vara frisk i ca 2-3 veckor sen började förkylningen komma smygande. Men jag tyckte det var ok, för det kändes som en helt vanlig förkylning. Ingen feber, inget trams. Jo, en jävla massa trams visade det sig.
Sa till mannen häromdagen att det kändes som om jag fått en smäll på näsan, tänkte att det väl var en finne någonstans, som jag inte kunde se ännu. I går gjorde det lite mer ont och i dag känner jag mitt näsben hela tiden.
Man brukar inte gå runt och känna att näsan sitter där den sitter, men det gör jag. Dessutom börjar jag bli svullen över näsryggen. Mannen menade att jag skulle åka till min husläkare, och jag tyckte att det var väl fånigt. Du har inga lymfkörtlar i ansiktet menade han på, och jag visste att han hade rätt, men tyckte ändå att det kändes dumt.
Skelettcanser var det som dök upp i huvudet på mig. Tog i alla fall luren och ringde min husläkare och förklarade mitt problem för sköterskan som svarade, och menade på att jag vet att det låter töntigt.
Fick en tid ca 1,5 timmar senare.
Min läkare tyckte inte det var töntigt. Pencillin i dubbel dos de första dagarna och minsta lilla det blir värre så hör du av dig, för då är det öron, näsa, hals på sjukhuset som gäller.
Ok, jag har slutat tycka att det är töntigt, nu är jag livrädd i stället.
Så, där står mitt gottebord i köket, och jag kan inte bara gå och ta mig 3 pepparkakor när jag känner för det.
tabletterna verkar bäst om man tar dem 2 timmar efter att du har ätit eller 1 timme innan du äter. Tack för det. Kan bli en fin bantningskur över nyår.

jag och min bräda

Julen är över och jag borde en massa saker igen. Vill ni ha en lista? Beställa kursböcker, plugga så jag kan skriva min del av historien om Benjamin, komma på vad vi ska ha till förrätt och efterrätt på nyår, umgås med barnen, ha sex med mannen, nej förresten, han fick sitt häromdagen. Det är jag och min bräda nu. Vi ska bli riktigt tighta, precis som resten av mig.
Vi fick ju ett WII i julklapp och min julklapp till mig själv blev en balanceboard. Baktanken var att jag ska få min man att sluta tjata på mig om att gå till gymmet. Jag ska dessutom försöka få honom upp på brädan.
Annars fick jag ett tjog handdukar och ett plåtställ. Barnens presenter orkar jag inte rabbla upp, för det var som vanligt förmycket, fast vi drog faktiskt ner på det i år.
det var en väldigt trevlig jul. Juldagen blev ganska lugn med en del wiispelande. Annandagen hade vi middag för svärföräldrar och mannens mormor och morfar. Det blev lite spelande för barnens farfar med.

kalla barndomsminnen.

Det är kallt i skåne. Kom på att barnen har nog aldrig upplevt sån här kyla.
-19 stod temometern på i dag på morgonen.
Det var ingen ovanlighet att det var - 19 eller på vintern när jag var barn, men jag har inget minne av att - 19 var så kallt.
Blir kylan värre med åren? kanske känns det kallare för att det är så nära havet?
En sak är bra med kylan, det verkar inte blåsa lika mycket, för det har varit vindstilla i flera dagar.

Barnen har sin första jullovsdag i dag och eftersom min bankdosa inte vill som jag så åker vi till banken och passar samtidigt på att tömma deras spargrisar. Önskar jag oxå hade en spargris med en massa pengar i.
Ska hämta en av sonens klasskamrater på fritids vid lunchtid. De kommer väl att sitta som två ljus vid var sin dator om jag känner dem rätt.

Skulle göra tryfflar igår. Varje jul gör jag det och varje jul svär jag så det osar i köket. I år blev de inte för kladdiga, de höll inte ihop överhuvudtaget, bara smul. Varje jul lovar jag mig själv att nästa jul ge fan i tryfflarna, men nej. De ser ju så goda ut i tidningen där de ligger på något snyggt fat och är rullade i choklad. Synd att det är så dyrt att köpa dem.
Jag ger inte upp! Har ett recept på limetryffel som jag vill prova, ska bara köpa mer vit choklad och rom. Slår vad om att lagen om alltings jävlighet kommer att slå till. De blir perfekta och barnen kan inte äta dem.
Mer till mig!

Snart jul!

jag hinner inte med! Det är snart jul, och jag har inte satt upp julgardiner, inte fixat gran och inte börjat köpa julklappar. Stressad? Nej då, jag är en 2 barnsmamma som studerar och ändå hinner städa mina 300 någonting kvm och ta det lugnt.
Nu är det förhoppningsvis slut med råpluggandet för detta året. I morgon ska jag ta min grupp till Landskrona och få ett fall av två tjejer på socialtjänsten där. fallet ska vi sedan "lösa" över vårt "jullov". Det kan bli intressant. Alltid roligare när man får använda alla paragrafer och annat som man proppat in i hjärnan till dagens tenta à 7 timmar. De timmarna gick alldeles för fort, och det var på vippen att jag hann.

Jag trillade dessutom in i mentorsprogrammet på campus, och har nu en mentor i ett halvår. Väldigt trevligt, tror jag!? Var på uppstarten nu i kväll. Min mentor var tyvärr inte där, han missade planet från Stockholm, men jag ska ta en kopp kaffe med honom i morgon på Fahlmans.
Rektorn var och talade på uppstarten, och en dam från någon stor mentorsrekrytering. Mie någonting.
Hon hade ett så stort ego och det var bara hennes åsikter som gällde. det känndes som om hon fyllde hela föreläsningssalen med sin närvaro. Vissa människor kan det, på ett positivt sätt, tyvärr var det inte fallet med Mie. Det blev nästan en kvävande känsla. Jag trodde inte att jag hade några förväntningar på det här överhuvudtaget, men det lärde jag mig i kväll att jag hade och min förväntningar gick stick i stäv med vad hon hade att förmedla om vad en mentor borde och inte borde ge sin adept. Det var väldigt strukturerat och inramat. Mentorerna skulle passa sig för att ge adepterna råd, 6 träffar à en timme och inga luncher. Adepten har ingen nytta av att höra om sin mentors misstag osv. Gissa vem som började ifrågasätta den här damen? Jo, ja, så rätt så, min kära svärfar.
Fast i det här fallet höll jag med honom, och det tror jag att många, både mentorer och adepter gjorde.
Ska i alla fall bli kul att träffa min mentor i morgon.

Snö

Överallt har man kunnat läsa om snökaos i olika delar av landet och vi har inte riktigt förstått.
Visst det har legat lite snö på marken, men inte överdrivet mycket. Det har mest varit kallt.
Nu sitter jag i ett väldigt varmt vardagsrum, för jag har eldat hela dagen. Julbelysningen är tänd, julstjärnorna som jag köpte på Citygross när jag var och handlade frukost kl 9 i morse, står i sina röda krukor och är så fina.
Nu faller snön här med och jag fick nästan gräva fram min bil när jag skulle hämta sonen hos en kompis.
Så länge jag kan sitta här i värmen med julmys är det ok att det vräker ner ute. Jag ser dock inte fram emot att ta mig till skolan i morgon.

RSS 2.0