Motivation köpes!

Jag behöver inte mycket, eller jodet gör jag. Det jag menade var att det är inte så många dagar kvar i skolan, så på så sätt behöver jag inte så mycket.
Jag tog min tillflykt till huset i Småland nu i helgen för att skriva min slutuppgift. Det var perfekt väder för att kunna gå ut då och då för en slurp kaffe och en cigg, men det blåste för mycket för att jag skulle vilja sitta ute hela tiden.
Jag fick med andra ord gjort det jag var där för. Skriva. Om det blev bra? Det betvivlar jag, men det är gjort.

Vi har fått våra praktikplatser till nästa termin. Jag ska vara på ett äldreboende i Ödåkra och gå med enhetschefen.
Jag tycker det ska bli intressant, för jag har ärligt talat inte den blekaste aning om vad en enhetschef gör.
En klasskamrat som var hos mig och drack kaffe försökte förklara för mig och jag insåg att har hon rätt har jag helt fel.
Jag har väl en idé, som då verkar fel, men hennes bild verkar bättre än min idé, så jag är nöjd. Är ni med?

En liten sak till. Varför twittrar bara stockholmare? Var är twittrarna i skåne? Börjar bli drygt att läsa dessa små (140 tecken) inlägg om barerna runt Stureplan. Kom igen Skåne!

Ärlighet

Nu har vi ju blivit söndertjatade på skolan om att vi ska vara ärliga, ärligt nyfikna mm, men det kan nog gå över gränsen det där med ärlighet med.
När barnen kommer upp i skolålder får man en annan bild av ärlighet.
Den kan vara brutal, sårande och förkrossande.
Barn har en förmåga att inte hålla inne med sanningar, både på gott och ont. Deras brutala ärlighet vet inga gränser och vita lögner vet de inte vad det är. Ibland hade det kanske varit bra med lite nedtoning.

Så ska man låta dem vara brutalt ärliga, eller ska man lära dem att tona sanningen en aning och lägga fram det på ett finare sätt?
Hur ärliga ska vi nu vara i vårt kommande yrke? Hur mycket ska vi tona sanningen?
Och vad händer om vi inte är ärliga i vår roll för att vi inte vill skrämma klienterna?

Apropå mitt kommande jobb så läste jag något skrämmande i tidningen.
Landskrona socialförvaltning går och rotar i folks kylar, frysar och skafferi för att se hur mycket mat de har hemma om de sökt nödlån till mat. Även Helsingborgs kommun sysslade tydligen med detta, men inte lika frekvent. Nu var det en kvinna som kände sig så kränkt av detta så hon JO anmälde socialförvaltningen.
Go Girl, säger jag. Vad tror de att de sysslar med?
Nej, det är säkert inte kränkande nog att behöva be socialen om pengar till mat. Jag har mat men dålig fantasi på hur jag ska tillaga den så jag ber om pengar så jag kan köpa lite ny mat som jag vet vad jag ska göra med! jo, säkert! Då ska socialsekreteraren som kommer på besök ge dem tips på vad de ska göra med den mat de har. Tur man har en utbildning som kock i botten.
Nog för att vi har makt, men det här var ännu ett dåligt exempel på hur den kan användas.
Vi ska alltså gå ut i arbetslivet som socionomer med inställningen att alla fuskar! Låter underbart!

Tummen ur röven!

Varför kan jag aldrig få tummen ur röven och ta tag i saker i tid?
Nej, varför göra idag vad jag kan göra imorgon, det är väl bättre att stressa ihjäl sig så att man faller död ner när man väl slappnar av? Eller varför inte vara så stressad så att man bara skäller och gnäller på barnen så att det talar om för en vilken jävla bitch deras mamma är? Ok, inte i de ordalagen, men det är enbart för att de inte får säga jävla och inte har lärt sig vad en bitch är.
Problemet är att skolarbetet som man är så stressad över inte blir bra heller.
Elias brukar titta på mig och säga "mamma, du får gå och lägga dig om du vill, vi klarar oss" tack snälla söta barn, men mamma hinner inte.
Nåja, de mest sressiga dagarna är över för denna gång. Har jag lärt mig något. Ja, men det gör jag varje gång allt klumpar ihop sig. Lärdommen är att jag fixar det!

Död eller inte, det är frågan?

Världen jublar. Usama bin laden är död, ihjälskjuten av amerikanska soldater.
USA har även en president som det inte går helt lysande för, men som gärna vill bli omvald.
Jag brukar inte vara mycket för konspirations teorier och annat i den stilen, jag är å andra sidan väldigt skeptisk till USA och tror dem om ungefär vad som helst.
Han sköts väldigt långt ifrån något hav, men med dagens militärhelikoptrar går ju det att fixa.
USA vill respektera den islamska tron och begrava honom innom 24 timmar. Jo det är ju bra. Kallar man sig en demokrati så får man väl försöka ha lite respekt. De missade dock en sak i alla fall om man ska tro Expressen och det är att muslimer inte begraver till havs. Det var det ingen som talade om för de amerikanska soldaterna, men bevisen är ju undanröjda , så vad spelar det för roll. Ingen kan någonsin kontrollera att det är Usama som ligger på havets botten. Det enda resten av världen har att gå på är amerikanska källor. Ja, resten av världen verkar köpa det och vara glada, jag är inte så säker.
Om han nu är väck, vad händer nu? Snubben som tar över lär väl knappast vara någon söt liten kanin med fluffig päls?
Kommer det ett nytt 11/9? Ja, i så fall får ju USA en ny terrorist att jaga och allt är som vanligt igen.
Vad kommer USA att hitta på om de inte får en ny badguy att jaga? Ja, den som lever får se och det kan bli väldigt intressant.

RSS 2.0