småland och plugg.

Gräset måste klippas i småland, sa mannen häromdagen. Snilleblixten slog ner i mitt huvud med ett brak.
Jag åker dit, själv. Jag kan klippa gräset och samtidigt få lite lugn och ro till att skriva och läsa. Så nu är jag här.
Vattnet funkar inte och gräset är inte mer än halvklippt för det har ösregnat, men del ett av reflektionen är färdig.

Har tittat på delfinal 2 av eurovisionsuttagningen. Sverige gick inte vidare. Trist, Anna var jätteduktig och har en helt underbar röst.
Nu ska jag säga godnatt och gå och lägga mig. Sov gott!

seg söndag

Det har varit en slappe dag. Vädret var kass, blåste halv storm, ingen sol och småkallt.
Tänkte att det gör inget för jag ska ändå plugga. Jo, men visst, jag har inte pluggat.
Sista uppgiften innan sommaren och jag kan inte komma igång. Hade varit skönt att ha den gjord och kunna känna sig ledig sedan. Får ta tag i det i morgon.
På sen eftermiddag kom solen fram och även vår energi. Mannen gick ut i garaget och fixade färdigt elen och jag grävde upp en växt som hade brett ut sig för mycket, och flyttade en annan.

Har haft ett Tradera anfall. 3 tröjor till Elias, ett par jeans till Alexandra och en Ed Hardy klänning till mig.
Nu måste jag börja träna. Hur bär man sig åt för att få den där riktiga motivationen. Jag kan känna mig jättemotiverad när jag sitter på altanen och dricker kaffe med en cigg i mungipan. Ha ha, det blir man knappast mer vältränad av. Men det är väl tanken som räknas, eller?
Får ta tag i det i morgon.

Glada dagar!

Jaa, jag fixade tentan. Andra tentan jag inte behöver göra om. Nu är det bara en slutreflektion kvar innan sommarlovet, det är i och för sig som en liten hemtenta, men jag överlever nog.

I går var det riktig grill premiär, då vi faktiskt kunde sitta ute och äta och gjorde så tillsammans med en bunte vänner och ex antal vinflaskor. Barnen hade varit hos kompisar efter fritids och dagis, och alla hade tyckt att mannen kom och hämtade dem förtidigt, så Elias humör var väl inte på topp men det blev en väldigt trevlig kväll.

Idag var vi och firade gamlingens 60-årsdag. Han tyckte inte att den skulle firas alls, men som vanligt så har han ingen talan. Smörgåstårta och sedan prinsstubbe. Gott! Barnen höll dock inte med. Smörgåstårta är inte deras grej.
Efter att vi kom hem har det blivit lite ogräsrensning och gräsklippning.
Barnen har lekt med kompisar här hemma och jag fick nog när Alexandra kom in gråtande för andra gången. Den andra ungen fick sig en avhyvling som hette duga, men fann sig i det och det har inte varit några sura miner.
När de skulle gå hem och äta passade vi på att låta barnen ta premiärdoppet i poolen. 27 grader varmt. Nästan så jag blev sugen.
Vi käkade bränd omelett, korv och makaroner som var färdiga när vi ätit färdigt.
Nu sitter jag på altanen och skriver, lyssnar på barnens olika viljor och dricker en breezer.
Det har varit sommar i dag, god vänner. På måndag är det tillbaka till verkligheten och 10 grader.

Premiär

Så är vi i sommarhuset i Småland. Premiär för det här året.
Vädret var riktigt skönt när vi kom upp i torsdags. Det var mycket varmare ute än inne. det är så varje år när vi kommer upp, men det är en skum känsla som jag aldrig vänjer mig vid.
Elias kunde inte vänta med att börja klippa gräset. Det är inte gräsklippningen i sig som lockar lika mycket pengarna som han tjänar på det.
Ett par små promenader hann vi med oxå.
I fredags var mannen iväg iväg och handlade och köpte lite filmer och mat. Vi eldade lite grenar och barnen var överlyckliga. Efter maten gick jag en liten promenad och fick se fyra stycken älgar. De är riktigt stora och imponerande. I lördags var det lite mer eldande och små dåligt väder. På eftermiddagen gick vi en promenad ner till sjön, hela familjen. I skogen var det varmt och vindstilla och vi blev rätt varma. Barnen började naturligtvis tjata om att få bada. Jo, eller hur?
De fick ta av sig skor, strumpor och byxor. tillslut var dock alla kläderna av och de var mer eller mindre helt doppade. Otroligt, jag hade dött om jag bara stuckit ner en lilltå. Jag låg på bryggan och bara njöt av värmen och solen. Det var en timme som var riktigt fin. Vi fick se en kopparödla ner vid sjön. Barnen jublade när de fick se att den åt myror. Jag fattar inte hur mina barn har kunnat bli rädda för myror. På stigen upp till grusvägen låg det en svart snok. Den var inte lika populär. på vägen hem började det blåsa ordentligt, men det blev inget ordentligt oväder av det.  Lite senare blev det grillad flinta och ugnsstekt potatis. efter det blev det Bee movie. I dag är det dax att packa ihop och åka hem. Borta bra men hemma bäst. Vädret har inte varit toppen och barnen är smått uttråkade.

snart sommarlov!

Nä, inte riktigt ännu, men snart. Det känns och märks, för man tappar liksom fart i pluggandet.
Orkar inte anstränga sig lika mycket som i början av terminen.
Ska faktiskt bli skönt att börja jobba. Kan komma hem och göra vad jag vill, inget jobb med hem.

Dottern har lagt stödhjulen på cykeln. Ännu ett tecken på att hon börjar bli en stor tjej. Jag är väldigt kluven till det där att barnen börjar växa upp. klart att det är jättekul att se alla nya saker de klarar av och ger sig i kast med, samtidigt vill jag ha kvar mina små troll.

Hade en tenta igår. Den var inte lätt att plugga till, inget konkret att läsa in, utan mer läs allt, vilket jag inte gjorde.
Den var upplagd som den förra med en begreppsdel och en essä del.
Begreppen fixade jag. 18/20. Det kändes bra. Essän är en annan fråga, den var krånglig.

Dottern hittade en jämngammal lekkamrat 2 hus neråt gatan. Naturligtvis skulle de flytta. I kväll.
Jag visste att det lilla huset var uthyrt till en pappa som hyrde i väntan på bättre boende efter skilsmässan, men har aldrig sett den lilla flickan innan. Jag trodde att barnen i den familjen var äldre än mina.
Det verkar vara barnens lott. Så fort de hittar kompisar som de verkligen gillar, så ska de flytta.
Tycker det är synd att det inte finns några jämnåriga i närheten.

Nå, nu har jag väl slöat nog, ska sätta mig och läsa om gatubyråkrati och annat roligt så att jag kan diskutera det imorgon. Hade hellre gjort något annat.

RSS 2.0