Hästkött och rekvisitioner

Ja, det är ju onekligen en udda kombination och jag lär inte lyckas sammanfläta de två på ett snyggt sätt.
För att använda ett lite mer ungdomligt språk- Men seriöst, hur farligt är det nu med hästkött? Är själva hästköttet en skandal?
Mig veterligen (för att gå tillbaka till min rätta ålders språk) har ingen någonsin dött av att äta hästkött. Jag har inte ens hört talas om någon som fått minsta lilla kliande prick av det. Det skulle i så fall vara en vegetarian, men om en vegetarian äter en lasagn med kött i så får de skulla sig själva att de får allergiska utslag och en trovädighet lika med noll. Sverige lär vara det land i europa som importerar näst mest hästkött. Vart tar det vägen?
Sjukvården borde välkommna detta och jubla, då hästkött är ett väldigt magert kött och svenskarna blir fetare och fetare. Nåja, vissa svenskar, för jag ser inte så många av de feta svenskarna på min arbetsplats. Kanske för att den kategori av människor som jag jobbar med får nöja sig med att handla sitt hästkött på rekvisition. Så även om häst är billigare än nötkött så blir det inte många skivor hängmörad hästbiff på de rekvisitioner jag skriver ut. (nåja, ganska snygg sammanflätning, eller?)
Politikerna i kommunen där jag jobbar tycker att vi ska hålla nere rekvisitions utskrivandet eftersom det är stigmatiserande. Va, en politiker med utbildning? Nej antagligen en avlägsen släkting med utbildning på besök för den årliga släktmiddagen som talat om detta för politikern. De senaste två veckorna har jag nog inte gjort annat än skrivit ut dessa papperslappar. Har det inte varit till möbler så har det varit mat, mediciner, kläder och allt annat.
ja, vad gör man när klienterna inte har något bankkonto, fast adress, giltigt leg mm, eller de ensamkommande flyktingbarnen fyller 18 och helt plötsligt ska ha egna lägenheter?
Det händer ibland att socialsekreterare följer med dessa killar, vilket det är i 100% av fallen ner till det lokala biståndscentret för att handla möbler, köksartiklar mm. vad är problemet med att handla begagnat porslin?
Spelar ingen roll vilken 5 stjärning lyxkrog du går på så får du äta på begagnat porslin. Nej, det är bättre att köpa billigt skit på ÖoB. Jo, tjena, hur tänkte ni nu? Va, får vi ingen tv och micro? Nej, överraskad? Snälla kommun, spara både klienter och handläggare tid. Köp in IKEAs startset och ge dem. Lampor är också ett problem. var köper man lampor? Som inte är svindyra, om du inte har möjlighet att bege dig till ett IKEA varuhus?
Nåja, nog gnällt för ikväll. Nu ska jag lägga mig i soffan, spela candy crush och somna.
 

Oklara besked och velighet.

På mitt gamla jobb var reglerna enkla. det här är jobbet som ligger i maskinen, ni ska hellst köra så här mycket och det ska vara färdigt det datumet. Om vi inte hann för att maskinen krånglade så blev det helgjobb, som vi fick betalt för.samma sak i skolan. Ni ska skriva det här papret till det datumet och har ni inte gjort det får ni en komplettering bestående av bla bla. så fungerar det dock inte i den kommunala lilla bubblan har jag märkt. Min chef kom häromdag och frågade mig om jag kunde tänka mig att ta mig an en del av en kollegas uppgifter när hon nu ska sluta. jag sa att det kunde jag, men att jag kanske inte ville sitta helt själv med de uppgifterna i början.
Det var dock inte klappat och klart i och med det samtalet. det fick jag klart för mig idag.  Hatar sådant. Ge klara besked för fan. Nej, då är det någon annan kollega som har synpunkter eller som har önskemål. Att jag har jobbat varje månad i ett år och hela sommaren, det räknas inte högt. Hellst skadu har varit på stället i tre-fyra år för att riktigt räknas med. Lite Råå syndrom på den förvaltningen. Däremot så går det jättebra att ösa över 38 ärenden till mig på en gång. De har nu vuxit till 42 stycken på 4 dagar. I den takten är jag snart uppe i vad de handläggare ligger på som har jobbat där 3 år eller längre. Jag biter ihop och tar mig an mina 42 ärende.
 
Nu till något helt annat. satt och tittade på nyheterna medans jag skrev. Jernhusen som äger sveriges tågstationer har infört toaletter med sms betalning. Du kan alltså inte gå på toaletten om du har glömt din telefon, blivit bestulen på din telefon eller inte har pengar på ditt kontantkort. De har minsann bara fått possitiva reaktioner på detta. Killen i grillkiosken inne på stationen vittnar dock om något helt annat. Vi har gjort detta för att underlätta för våra kunder får vi höra från intervjuoffret. Nej, men snälla nån, var det någon som trodde på detta? Ett företag lägger inte ut hur mycket pengar som hellst på att byta betalningssystem på toaletter över hele landet om de inte tjänar något på det.
För att underlätta för kunderna, FNYS!

RSS 2.0