Krisen är inte över!

Mannen fick snällt beställa ny box, ny parabol och förlänga abonnemanget hos Viasat. Hade hoppats på en avi idag, men nej. Posten gör inte som jag vill. Det är dock inte så krisigt på barnsidan som jag var rädd för att det skulle bli. Kanske har de förstått att det inte hjälper att tjata på oss, eftersom vi faktiskt inte kan göra något åt saken. Jag har däremot börjat gå och lägga mig kl 21.30 och då gått och väntat på att klockan kan bli så mycket att man kanske kan gå och lägga sig.
Jag som aldrig tittade på Tv förr har helt glömt vad man gör på kvällarna när det inte finns en Tv.

Idag är det vår! Jag har hittat utslagna krokusar i rabatten och det har varit riktigt varmt och skönt.
Hade opponering på varandras arbeten idag i skolan. Vi trodde vi skulle bli sågade  av vår handledare, men nej, vi var enda gruppen som klarade sig utan kompletering. Vi var snabbt färdiga med, så jag hämtade Elias lite tidigare idag. Kändes inte helt bra att skicka honom till skolan med den hostan han ligger inne med, men vad gör man? Han har redan varit hemma en vecka och jag märker att han blir bara tröttare av att vara hemma och inte göra någonting. Kom ner på fritids och fick en glad överraskning. Hans hosta verkar vara bortblåst. Så skönt!

Var duktig igår och fick iväg två av mina tre kompleteringar för missade föreläsningar och annat.
Idag känns som en bra dag att skriva och få iväg den tredje, eller?! Kanske ska vänta tills ikväll när barnen lagt sig och jag bara går och väntar på att klockan kan bli 21.30.

Kris!

Vet faktiskt inte hur jag ska överleva de närmaste dagarna.
TV-n är sönder, eller rättare sagt huvudet i parabolen.
Har haft en mardrömsvecka med inlämning av fördjupningsuppgift, studiebesök och seminarie, så när
den veckan nu är slut drabbar detta öde mig. Inte nog med det så har Elias varit hemma sen i tisdags med feber, så någon egentid har det inte blivit. Mannen har börjat dra elen på ovanvåningen i snickeriet. Den ska hyras ut till någon konstnär som håller kurser och annat. Jag kommer inte att se mycket av honom under våren.
Tiden går för fort! jag hinner inte med. Snart fyller Elias 8 och det ska vara kalas och presenter. Jag behöver verklien en storvinst på triss, eller ett svartjobb som ger bra med pengar utan att ta någon tid. jo, jag inser det omöjliga i det!

Psykiatri i Kristianstad.

Det blev en lite stressig morgon. Alexandra skulle till dagis igen efter att varit hemma ett par dagar och nu var det tydligen Elias tur att vara hemma. 39 graders feber och ont i huvudet. Jag skulle till Kristianstad för en studiedag innom psykiatrin och Andreas kände att han kunde inte vara hemma mer, men det fick han vara. Det var ju inte bara jag som skulle iväg utan resten av min grupp skulle åka med mig.
Vi kom iväg och jag hämtade killarna nere på campus. Innan vi var förbi Hylling sov båda gott i baksätet, så jag körde med två snarkande dvärgar till Kristianstad och kände att jag ville också bara sluta ögonen och snarka.

Den första killen vi träffade var jättetrevlig och intressant att lysna på. Han förklarade lite om organisationen osv. Damen som kom efter honom jobbade som kurator på psykosteamet. Det hade kunat göras väldigt intressant, men tyvärr var hon fel person. Hon var även samordnare för barn som hade en eller båda föräldrarna med psykiska besvär.
Det kan jag tänka mig är en utmaning.
Den sista damen jobbade också som kurator i ett av de allmänpsykiska teamen. Hon var jättebra och intressant att lyssna på. Hon höll bland annat på med bildterapi. De patienter som har svårt att sätta ord på sina känslor, eller svårt att uttrycka sig kan ha hjälp av detta. Patienten äger bilden, dvs det är inte meningen att behandlaren ska tolka massa ur bilden, utan det är mening att patienten ska berätta. Vill behandlaren försöka tolka bilden får den först fråga patienten om lov, och det patienten har att säga om sin bild är det som gäller. Tycker det låter vettigt, men jag undrar hur mycket evidence behandlingsformen har.
I stort sätt en väldigt intressant dag. På lunchen lyckades vi förvilla oss ner i centrum och hittade en pizzeria med pizzabuffé. Aldrig hört talas om en pizzabuffé innan. Så med andra ord har jag lärt mig mycket nytt idag.

Tentan var en Thriller.

Alla var väldigt missnöjda med tentan, så det blev ett möte med lärarna.
En tjej i klassen hade även fixat dit 2 representanter från kåren.
Vi fick tillbaka våra tentor och tro det eller ej, jag hade klarat mig, på håret.
Jag klarade mig nog för att de ändrat rättningskriteriena. Det hade de väl gjort för att rädda sitt eget skin, men jag kan lägga undan de böckerna och papprena, men jag kan inte säga att jag är glad för att jag klarat den.
Lärarna slingrade sig som små ormar och stod och ljög oss rakt i huvudet.
Va? Har studenter rättigheter? ska de ha resultater minst 2 veckor innan en omtenta? Va, vi har alltid haft omtentor på lördagar, är det inte ok? Klart de vet att det är 2 veckor. Jo, de vet att de ska undvika att lägga omtentor på lördagar. jävla skitsnack!
Sen var det dax för informationen om vår studiedag. Vi ska ha en studiedag innom psykiatrin och min grupp ska vara i Kristianstad kl 09.00 på tisdag. Men hur tänkte ni nu? Tur att jag har körkort för annars hade det blivit jobbigt. En av de grupper som ska till kristianstad har medlemmar som bor i Halmstad. Kul tidig morgon.

Igår var vi i Lund och tittade på Thriller Live. Jag, Elias klasskompisen Hugo och hans mamma Susanne.
Hugo var väl inte så pigg på att åka, men Elias tyckte det skulle bli jättekul.
Det var helt ok föreställning. Två timmar och lite till. Första akten var mest gamla hits som småkillarna väl inte tyckte var så bra. Efter pausen kom alla de bra låtarna. De gick i kronologisk ordning.
Alla var jätteduktiga, men där var en kille som inte passade in alls. Han såg ut som en stor blond viking och var helt fel. Han kunde inte dansa och jo, han kunde sjung, men han såg så felplacerad ut.
Andreas hade tagit Alexandra på bio och så hade de varit och ätit på MAX.
I dag är lillsessan sjuk. Feber. Jag får komma lite sent idag. Känns som att det kvittar.

Liten sötnos.

Igår fick jag passa bästa vännens lilla dotter.
Det gick jättebra tills lillflisan blev trött.
Mamma lyckades smita iväg utan att lillan märkte det och hon åt duktigt och var glad och possitiv.
Hon fick dessutom smaka popcorn för första gången. Först var hon lite skeptisk, men sen kom hon på att det här var jättegott. Så hon och Alexandra satt och matade varandra med popcorn under melodifestivalen.
Sen blev hon trött. Det var inte lika roligt efter att Alexandra hade gått och lagt sig.
Nåja, hennes mamma fick vara på fest till halv elva i alla fall.
Trodde inte det skulle vara så stor skillnad på mina och andras barn, men jag har inte lärt mig Iris ljudkoder ännu.

Jag är helt nöjd med andra chansen uttagningen. Undra hur långt Sara Varga kan gå med sin låt?
Jag tycker inte vi bör skicka den till Tyskland, men jag hoppas den kommer högt.

Mannen satte ihop soffan som han och en kompis var och hämtade igår. En vit Ikea kökssoffa/dagbädd.
Kompisen fick inte plats med den efter flytten, så nu är den min.
Nu ska han köra dottern till en kompis och sedan ska han ut till Tånga. jag ska hämta sonen vid 12 tiden.
Ett par timmars lugn och ro, som jag ska använda till att skriva en kompletering.
Kanske man skulle ge sig ut i det vackra vädret sedan.

Städdag.

Jag har fått nmina barn till att städa. Otroligt, men det blir inget lördagsgodis förrän det är städat.
Blir inget då heller, för jag har inget hemma, men det vet inte barnen. Elaka mamma.
Mannen sitter vid datorn och drömmer om uterum och pool med tak. Undrar var han ska hita de pengarna?
Nåja, drömma är ibland roligare än att göra.

Jag var på myskväll med klasskompisar igår kväll. Vi var hos Sofie och hon bjöd på jättegod middag och det blev en massa bubbel. När mannen messade och undrade när jag skulle komma hem var klockan kvart i tolv.

När jag körde till skolan i torsdags kändes det inte bra i ryggen att köra, så jag var lite nervös när jag skulle köra hem till Sofie, men det var inga problem.
På morgonen hade jag varit nere på kiropraktorkliniken i Helsingborg. Nu har jag fått en remiss till röntgen och där har de tydligen någon sorts drop in, så på måndag ska jag dit. Sen skulle de göra en annan sorts röntgen med, som kolla muskulaturen och nerverna. Känns bra att få ryggen ordentligt utredd och se vad det här är och vad som kan göras.
Lördag idag och solen skiner. det är nästan så att man får lite vårkänslor. I alla all tills man sticker näsan utanför dörren, för som vanligt så blåser det halv storm. Nä, nu får jag väl sätta igång och göra något vettigt.

Inget är som väntans tider.

Väntar på att man och barn ska komma hem. Väntar på att Sara ska dyka upp och väntar på att få reda på hur det gick på tentan idag. Eller i alla fall få reda på när vi får resultaten.
Inte för att jag änns vågar hoppas, för det här var rena gissningsleken.
Visst, jag har inte läst allt vi skulle läsa, men även de som hade läst säger att det inte hjälpte.
Det var vissa frågor som var så orelevanta så det var skrattretande.
Omhändertagandet av urinvånarnas barn i Australien på 1800 talet, räknas det som folkmord?
Ja, det gör det, men det är nämnt med en mening i en av böckerna, taget helt ur sitt sammanhang och totalt orelevant för hur vi utför socialt arbete i Sverige på 2000-talet.

Har en känsla av att kåren kommer att få ett mail som inte innhåller några glada smilys.
Ja, ja. Jag kan ha haft tur, men inte ens troligt. Fortsättning följer.

Det var spännande att köra bil för första gången på ca 3 veckor. Det är första gången jag varit med om att kurvor gör ont, men det gör de. Har inte tänkt på det innan, men överkroppen följer liksom med i kurvan, och det kändes. Har aldrig kört så lugnt i hela  mitt liv.

Så fruktansvärt trött på detta. Ringde till kiropraktorkliniken nere i stan och fick en tid i morgon. Hade hoppats slippa köra i morgon, men nej. Nåja, med lite tur så tycker de att ryggen måste röntgas och så kan man få ett ordentlit svar på vad som är fel. Med min tur så måste det väl opereras. Vill jag inte!
Jo, jag tar alltid ut allt i förskott. Tänk vilket glatt inlägg det blir i morgon då, om de säger att det inte behövs någon operation.

Interna skämt på dagis.

Jag har tydligen en vän som inte riktigt har koll på ordet interna. Interna skämt skallförbli interna, i alla fall ska de inte uttalas på min dotters dagis.
Som alla vet vid det här laget så är min rygg inte vad den ska vara vilket gör att jag undviker saker som att sitta, vilket du är tvungen att göra när du kör bil, så jag gör inte dt heller. Det ställer till lite problem. Grannen fick hyras in när de ringde från fritids och sa att Elias var sjuk, det var han inte. Det ställer även till problem när mannen ringer och säger att han måste jobba över, så kan jag vara så snäll och pajja min rygg lite till genom att sätta mig i bilen och hämta dem? Som tur var hade jag min bästa vän Sara-Johanna hos mig och hon erbjöd sig att hämta barnen. Jag ringde till fritids och dagis och sa att det var Sara som skulle hämta dem. Inga problem, förrän idag på morgonen när mannen ringer mig på väg till jobb, efter att han lämnat barnen.
Vi hade inte sagt något till barnen om att de skulle åka till sommarstugan, det avslöjade Sara för dem, för hon trodde att de visste. Det är inga problem. Problemen börjar när Sara och Elias är på Alexandras dagis då Elias frågar varför de måste åka till sommarstugan men inte mamma. Så där står min vän med mina barn på ett dagis, med dagispersonal och en annan förälder och svarar - Det är för att jag och din mamma ska vara hemma och ha lesbiskt sex!!
Som tur är så reagerade inte barnen, med ni må tro att det var en pappa och en manlig dagispesonal som blev knäpptysta medans deras öron växte till Dumbo storlek.
Så när den manliga dagispersonalen idag frågade min man lite försiktigt vem den där Sara-Johanna var så säger mannen - Det är min andra fru!
Nog för att kärnfamiljen är utrotningshotad, men jag råkar vara ett fan av den. Inte så att jag tittar snett på andra konstellationer av familjer, men jag vill ha en kärnfamilj. Dessutom är jag nog ganska nöjd med att bli betraktad som hyffsat normal.
Det är tur att dagis personalen känner oss så väl som de gör, och mannen fick förklara den andra fru skämtet, men den stackars pappan från i onsdags, vad ska han tro? Vem är han och vilket barn är hans? Hur ska jag lyckas undvika denna människa tills Alexandra slutar på dagis? Jag har en ledtråd, han heter Micke.
Jag har sagt till min man att det blir inte mer övertid för hans del, för jag tänker inte sätta min fot på dagis igen, sen kan han ju försöka förklara det för sin libanesiske chef, inte mitt problem!

RSS 2.0