Ny termin.

Så var äntligen förra terminen slut och jag har inget som släpar. Kan säga att vår föreläsare fick det hett om
öronen när jag skrev utvärderingen.
Nu är den nya terminen igång. Vi har en kursföreståndare som ser ut som en smal Sanne Salomonsen och har en lika
resursstark pipa. Hon kommer aldrig behöva mick på sina föreläsningar. Hon rör sig, pratar och tittar på eleverna. Dessutom har hon en röst som hon vet hur hon ska använda. Den är allt annat än monoton. Hon ändrar tonläge och volym, hela tiden. Kan bli svårt att sova på hennes lektioner!

Hela terminen verkar bestå av obligatoriska moment, grupparbeten och seminarier. Jag som älskar grupparbeten.
Annina, som vår lärare heter, delade in oss i grupper igår. Det blev jag och 3 killar. Det här kan bli spännande, det märkte jag idag. Vi fick en uppgift , och vi var inte så lite oense.
Så här såg uppgiften ut.
Vi har Bertil och Peter. De två är vänner och bor i samma lilla by. Vid byn går en flod som för säkerhets skull är full av människoätande Pirayor. På andra sidan floden har vi Stina, Tore och Knut. Stina är ihop med Bertil som bor på andra sidan floden. Brevid Stina bor Tore och brevid Tore bor Knut. Knut är den ende som har en båt.
Stina vill träffa sin pojkvän och går till Knut och frågar snällt om hon får låna båten. Knut lånar gärna ut båten om Stina först har sex med honom. Stina blir förfärad och går över till Tore för att få lite hjälp och tröst. Tore öppnar och Stina berättar vad som hänt. Tore menar att det där vill han inte lägga sig i och stänger dörren. Stina bestämmer sig så småningom för att göra Knut till viljes, hon vill ju så gärna träffa Bertil.
Sagt och gjort och hon får låna båten. Hon och Bertil får en jättemysig och trevlig eftermiddag, tills Bertil frågade hur hon hade fått låna båten. Stina berättade och Bertil blir vansinnig och förskjuter Stina. Stina går iväg och är jätteledsen, då träffar hon Peter, som undrar vad som står på. Stina berättar hela historien. Peter blir förbannad över vad Bertil gjort mot Stina och går hem till sin vän och klipper till honom.

Nu kommer det svåra. Vi skulle rangordna dessa personer efter hur oetiskt de hade burit sig åt. Den som var mest oetisk skulle hamna överst osv.
Kan säga att det var en del diskussioner och vi kom inte överrens. Annars såg de flesta listor ungefär lika dana ut.
Prova själva och försök att när listan är klar se det från det omvända perspektivet. Kan det vara så att den som står överst på er lista på något sätt kan hamna längst ner med ett annat resonemang?

Kommentarer
Postat av: josefina ersing

Åh jisses.... Det lät ju riktigt spännande...

Kan tänka mig de diskussionerna..

Jag kan bara inte förstå hur de lärarna tänker med alla dessa obligatoriska och grupparbeten. Men jag håller tummarna för att det skall gå bra ändå.

Hur har det gått med mentorn?Kramen!

2011-01-19 @ 04:59:16
URL: http://tesslan6.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0